2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kiberszex a Vatikánból

Hirdetés

Kiberszex a Vatikánból

1975-ben született, muzsikusnak indult, egyházzenei tanulmányai mellett művészeti diplomát szerzett Fanóban. A díszes alkalmi viseletek szépsége már gyermekként megragadta, családjában hagyománya volt a ruhakészítésnek. A szakrális motívumok és szimbólumrendszerek világát gyakorló templomi orgonistaként tizenhárom éves korától alkalma volt alaposan kifigyelni. Az első miseruhát 2001-ben varrta meg egy pap barátjának, innentől kezdve szájról szájra járt a híre a klérusban. Annyira sebesen érkeztek az újabb és újabb megrendelések, hogy még ugyanabban az évben családi vállalkozást alapított egyházi viseletek és kiegészítők készítésére.

Tehetségére hamar felfigyelt a Vatikán is, harmincévesen már XVI. Benedek pápa ruháit és kiegészítőit tervezte. Sorcinelli egyébként

nem szereti, ha a Vatikán szabójának nevezik,

Hirdetés

mivel formálisan ilyen titulus nem létezik. Ő csupán ruhákat készít, történetesen pápáknak és a római katolikus papságnak. Márkája, a LAVS nemzetközi hírű, liturgikus szettjeit világszerte viselik. Egyik legismertebb miseruhája az, amelyet Ferenc pápa hordott a 2013-as beiktatási ceremóniáján.

Hogy mi a különbség XVI. Benedek és Ferenc pápa efféle igényei között, arra csak félmondatokkal utal, egyenesen sosem válaszol. Ám mintha az előd a díszesebb fazont preferálta volna, miként a jeles szabó is. Sorcinelli szerint a két pápa fő különbsége elsősorban nem esztétikai ízlésükben van, hanem az eltérő szociokulturális közegből fakad, amelyből érkeztek. A munkafolyamatról annyit árul el, hogy személyesen vesz méretet, majd három változatot készít, és végül egy bizottság mondja ki az áment.

Te jószagú atyaúristen!

Sorcinelli fékezhetetlen kreativitásából ered parfümházának indulása is: kezdetben azért készített illatokat, hogy azokkal tegye teljessé ruhakölteményei kibontásának élményét. Gótikus kreációi főként abban segítenek tehát, hogy viselői meditatív, spirituális állapotba kerüljenek. Parfümként és helyiségillatosítóként egyaránt használják őket Magyarországon is – a vevőkör részben a katolikus egyház alkalmazottaiból áll. Mondani sem kell talán, hogy a tömjénfüstölő aromája vissza-visszatérő motívum itt.

Eddig a papírforma, most jön a merész fordulat. Filippo Sorcinelli nemrég új parfümkollekciót dobott piacra, mely a buja testiség jelenségvilágát kísérli meg üvegbe zárni. Láttató keresetlenséggel a perverzió kivonatainak (extrait de perversion) nevezi négy új alkotását. Az egyik a szvingerklubok szabados izgalmát palackozza, a másik az olcsó, de fékevesztett aktus mámorát, a harmadik a tudatmódosító kemikáliáktól bódult szerepjátékok bukéját, a negyedik pedig nemes egyszerűséggel a nemtelen

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/05/31/filippo-sorcinelli-vatikan-szabo-botrany-parfum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

YouTube-diszkó, 24. hét: Szeretemdal vagy inkább a herpesz?

YouTube-diszkó, 24. hét: Szeretemdal vagy inkább a herpesz?

Amerika, London, Párizs, kérem, maga nem normális! T. Danny nem hagyja, hogy megfertőzzék herpesszel, a …