2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ki ez a szadista kislány a Netflixen?

Hirdetés

Ki ez a szadista kislány a Netflixen?

Ahogy idehaza emlegetik, A galád család iszonyatosan furcsa figurákból áll össze, élén az egymást folyton nyaló-faló Gomezzel és Morticia Addamsszel, de az öccsét kedvtelésből szadizó Wednesday, a Frankenstein szörnyetegére kísértetiesen hasonlító inas, Lurch, vagy éppen az életre kelt, levágott kéz, Izé is megérnek egy misét. Az Addams Familyvel rengeteg film és sorozat foglalkozott, de a közvélemény azt vallja, hogy az 1991-es és 1993-as, Barry Sonnenfeld által rendezett egész estés alkotásokon kívül a többi létezéséről tudomást sem érdemes venni.

Ebből a szempontból a Netflix új sorozata, a Wednesday, amelyet stílusosan november 23-án, egy szerdára eső napon mutattak be, megengedő – ez egy olyan spinoff, amelyet minden előtudás nélkül, újoncként is simán lehet élvezni.

Wednesday S1 E4 00 07 01 16RC

Fotó: Netflix

A Wednesday elé nagy elvárásokkal ültünk le, hiszen az első négy epizódot a gótikus filmek nagymestere, Tim Burton rendezte. A legendás direktor a feljebb emlegetett, 1991-es filmre is pályázott anno, de a Batman visszatér miatt passzolnia kellett azt, ráadásul a cirka 10 évvel ezelőtt beharangozott és rábízott mesefilmes változat elkaszálása miatt egészen mostanáig kellett várnia Burtonnek, hogy végre belemélyeszthesse karmait az Addams Family világába. A régi filmekkel kapcsolatban nem ez az egyetlen átfedés, a 90-es években Wednesday-t alakító Christina Ricci is visszatér mellékszerepben a netflixes változatban, amely bár a fiatalabb nézőket célozza főképp, emiatt nosztalgikus is egyszerre.

Hirdetés

A történet szerint a folyton sötét hangulatban és ruhákban járó Wednesday (Jenna Ortega) egy napon azt veszi észre a gimiben, hogy pár srác a tesóját, Pugsley-t (Isaac Ordonez) zaklatja. Hősnőnk be is pöccen ezen, és elég komoly bosszút áll a bűnösökön, egy zsáknyi piráját ereszt szabadon az úszómedencében, miközben a fiúk benne edzenek. A lánynak az a szerencséje, hogy apja és anyja, Gomez (Luis Guzmán) és Morticia (Catherine Zeta-Jones) elsimítják az ügyet. Wednesday viszont így is megszívja, mert bentlakásos suliba küldik, nem akárhová, hanem a Nevermore Akadémiába, ahol anno az Addams-szülők is tanultak. Na, és kettejük szerelme is itt kezdett el bimbózni.

A Nevermore afféle groteszk Roxfort.

Mindenféle fura kölyök jár az akadémiára: vérfarkasok, vámpírok, szirének, meg egyéb horrormesékből elszabadult lények. Az a lényeg, hogy itt mindenki elég vérszomjas és veszélyes, a tanév közben érkező, komolykodó Wednesday-t konkrétan körberöhögik.

<img id="kep_szerkfoto_image_46320210" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4632/46320/463202/46320210_2e00562bb3eb5a6fa05ea2dc41a05bac_wm.jpg" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/11/24/wednesday-netflix-teve-sorozat-horror-tim-burton-pilot-evadkezdes-jenna-ortega-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leslie Mandoki: A cancel culture szellemi színvonala alacsony

Leslie Mandoki: A cancel culture szellemi színvonala alacsony

A Hungarian Pictures nagy sikert aratott angol nyelven, most magyarul is megjelent. Mi volt a …