2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Két nő, egy film, A nomádok földje három Oscar-díjat begyűjtött

Hirdetés

Két nő, egy film, A nomádok földje három Oscar-díjat begyűjtött

Kicsit semmilyen hangulatú volt az idei, 93. Oscar-díj-átadó. Ez nyilván a pandémia miatt lett ilyen, és annak is köszönhető, hogy a távolságtartás szabályait Hollywoodban csak úgy lehet betartani, hogy a fő helyszínen (Union Station Los Angeles) széttolt asztalok látványa inkább emlékeztetett egy külvárosi presszó vagy művelődési ház termére.

És a művészek is inkább tűntek fásultnak és fáradtnak, semmint lángoló szemű színészeknek, operatőröknek vagy éppen rendezőknek. Pedig itt most a legnagyobb sztárok gyűltek össze, vagyis tartották a távolságot.

Részlet A nomádok földje című filmből

Részlet A nomádok földje című filmből

Hirdetés

Fotó: Fórum Hungary

Egyedül A nomádok földje hozta a papírformát, és sokak számára nagy csalódás, hogy Chadwick Boseman nem kapott posztumusz Oscar-díjat. A nagy öreg, Anthony Hopkins rekordot állított fel, de nem azzal, hogy a második Oscar-díját kapta meg, hanem azért, mert mindezt 83 évesen érte el.

Glenn Close nyolcadszor is hoppon maradt, igaz, a ceremónián sikerült kimozdítani a csalódott állapotából: táncra perdült, twerkelt egy kicsit, és éppen ez az, ami azt mutatja, hogy milyen remek művésznő ő. A kategóriagyőztes Youn Yuh-jung kedves gesztust tett Close felé, amikor átvette a díjat, odabiccentett, ezzel is jelezve, hogy tiszteleg Glenn Close nagysága előtt.

Glenn Close

Glenn Close

Fotó: ABC / AMPAS / Getty Images

A filmek kínálata idén inkább emlékeztetett egy húsz-harminc évvel ezelőtti gálához, de ez azt is mutatja, hogy ismét az emberi sorsok és történetek kerültek előtérbe.

Az Index olvasóit arra kértük, hogy a főbb kategóriákban szavazzanak a legjobbakra, és az derült ki, hogy négy kategóriában (legjobb férfi és női főszereplő, legjobb film, legjobb rendező) is eltalálták a győztest. Olvasóink Sacha Baron Cohen (A chichagói 7-ek tárgyalása) és Glenn Close (Vidéki ballada az amerikai álomról) győzelmét várták.

Az Index élőben percről percre posztokkal követte figyelemmel az eseményeket, ezeket most <a href="//index.hu/kultur/2021/04/25/oscar-dij-2021/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/26/ket-no-egy-film-a-nomadok-foldje-harom-oscart-dijat-begyujtott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

YouTube-diszkó, 18. hét

YouTube-diszkó, 18. hét

Billie Eilish kígyóval a nyakában pózol, Funktasztikus beszól mindenkinek Pataky Attitól Nagy Ferón át Szikoráig, …