2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Két nő, akik 65 évig titkolták, hogy egy párt alkotnak

Hirdetés

Két nő, akik 65 évig titkolták, hogy egy párt alkotnak

Hatvanöt év: másnak az egész élete nem tart ennyi ideig. Terry Donahue és Pat Henschel, a Netflix Eltitkolt szerelem című dokumentumfilmjének főhősei pedig pontosan ennyi ideig tartották titokban, hogy egy párt alkotnak. Sem a családtagjaik, sem a barátaik, sem a kollégák nem sejtették róluk, hogy szerelmesek egymásba, és párkapcsolatban élnek együtt. A két nő több mint hat évtizeden át el tudta hitetni mindenkivel, hogy csak barátok, akiknek nem volt szerencséje a férfiakkal, így egyedül maradtak, de legalább egymásra számíthatnak, enyhíthetik egymás magányát. Pedig egyáltalán nem voltak magányosak, a legteljesebb, legelkötelezettebb szerelemben éltek huszonéves koruktól évtizedeken át.

Hirdetés

És mindez talán életük végéig így is maradt volna, ha Terry nem tudja meg, hogy Parkinson-kóros. Az egyre elhatalmasodó betegség miatt úgy dönt, hogy véget vet a titkolózásnak, és túl a kilencvenen elmondja a családjának, hogy meleg, és Pat nemcsak az egyik barátnője, hanem élete szereleme. Az első meglepetés itt éri a nézőt: Terry családja nyílt szívű, kedves, szimpatikus emberekből áll, akiknek az ég világon semmilyen gondot nem okoz az idős asszony melegsége.

Akkor mégis miért kellett ennyi ideig titkolni előttük?

Az Eltitkolt szerelem a nagy bejelentés után még öt évig követi a pár sorsát. Ezalatt nemcsak azt tudjuk meg, hogy miként éltek tovább a coming out után, és hogy alakult Terry betegsége, hanem részletesebben megismerjük a két nő múltját is. Terry és Pat mindig is a fotózás és a filmezés nagy rajongói voltak, szóval ez a két nem mindennapi életút a film készítőinek nagy szerencséjére jó alaposan dokumentált.10

Galéria: Eltitkolt szerelemFotó: IMDb

És ez a múlt a magyarázat arra, hogy miért nem avatták be a családtagokat. Hogy miért rettegett Terry, hogy ha kiderül róla, hogy meleg, akkor elveszíti imádott unokahúga szeretetét. Hogy miért volt meggyőződve róla, hogy elfordulnak tőle a barátai, hogy nem lehet többé példakép a fiatal nők számára. 

Merthogy Terry Donahue az amerikai sporttörténelem egyik legendás alakja, az első női baseball liga egyik sztárjátékosa volt.

Többek között róla szól a Micsoda csapat! (A League Of Their Own) című film Geena Davis, Tom Hanks és Madonna főszereplésével. Még kilencvenéves kora után is őt ábrázoló baseballkártyák tucatjait kell rendszeresen aláírnia, mert a sztorija a mai napig inspiráló a fiatal nők számára.

Csakhogy ez a hírnév, ez a siker még inkább arra ösztönözte, hogy elrejtse, ki is ő valójában. Terry és Pat 1947-ben szerettek egymásba. Abban a korban, amikor a rendőrség rendszeresen razziázott azokon a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/media/2020/05/28/eltitkolt_szerelem_netflix_dokumentumfilm_leszbikus_kapcsolat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rajzpályázattal megtámogatva mutatják be a Masha és a Medve moziváltozatát

Rajzpályázattal megtámogatva mutatják be a Masha és a Medve moziváltozatát

Augusztus 27-én kerül országszerte a mozikba az orosz animációs ipar egyik legkedveltebb produktuma, a világsikerű …