2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Két golyó végzett a magyar rocksztárral

Két golyó végzett a magyar rocksztárral

A felperes első fokon elvesztette a pert, így másodfokra vitte az ügyet, akkor már csak 1 millió forint kártérítést kért. A másodfokot megnyerte, ezért az alkotók a Kúriához fordultak. „A Kúria végül a filmkészítőknek adott igazat, vagyis az első fokú ítéletet helybenhagyta, tehát az alkotóknak nem kell kártérítést fizetniük a felperes részére” – írja a „Miradouro csapata” az Indexhez eljuttatott közleményében.

Az ügy érdekessége, hogy a per Covid világjárvány második felében kezdődött, amikor normalizálódni kezdett a helyzet, így Hajdú Eszter, a Siess haza, vár a mama! rendezője Portugáliából Budapestre tudott utazni és elmondhatta az álláspontját a bírósági meghallgatáson 2021 novemberében.

Betiltott film

A Siess haza, vár a mama! című filmet a Kúria 2022-en tiltotta be örökre. A pert Fekete Barna, a film egyik mellékszereplője indította 2020 szeptemberében, azt kifogásolva, hogy a Hawaiin róla készült videófelvétel bekerült a filmbe. Ez a közlemény szerint azután történt, hogy Fekete előzőleg a hozzájárulást aláírta, és örömmel vett részt a 2018-as kaliforniai forgatásokon. A Hawaiin készült videófelvételt Laux József, az LGT egykori dobosa készítette, és televíziós adásba, vagyis a nyilvánosságnak szánta.

A hawaii felvételen, amin Fekete Barna beszélget Laux Józseffel, semmi olyan nem hangzik el, ami korábban ne jelent volna meg a sajtóban: Fekete Barna elmondja, hogy ő volt a Barta gyilkosság gyanúsítottja, mert az ujjlenyomata rajta volt a gyilkos fegyveren, amit saját elmondása szerint ő szerzett Barta Tamásnak, akinek – szintén Fekete állítása szerint – jó barátja és üzlettársa is volt

– írják az alkotók.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/31/barta-tamas-siess-haza-var-a-mama-betiltott-film-kuria-itelet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jorge Bottyán, a tüzes argentin találkozása holisztikus natúrborokkal Veszprémben

Jorge Bottyán, a tüzes argentin találkozása holisztikus natúrborokkal Veszprémben

Csütörtök óta poharak csengése, ételek illata lengi be a Séd partján pompázó, szó szerint szemet-szájat …