2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kerekes Péter Ukrajnában készült filmjét jelöli Oscarra Szlovákia

Hirdetés

Kerekes Péter Ukrajnában készült filmjét jelöli Oscarra Szlovákia

Kerekes Péter Cenzorka című börtönfilmjét nevezi Szlovákia Oscar-díjra a legjobb nemzetközi film kategóriában. A Szlovák Film- és Televíziós Akadémia (SFTA) döntéséről a produkció PR-menedzsere, Radomir Brhlik tájékoztatta a helyi sajtót.

Az akadémia tagjai bátor döntést hoztak azzal, hogy egy olyan filmet választottak, amely az anyaság hatalmáról szól egy ukrajnai börtön falain belül, és ezáltal segítik, hogy a szlovák filmgyártás túllépjen a helyi ügyek korlátain

− kommentálta a döntést a film rendezője, Kerekes Péter és Ivan Ostrochovsky társ-forgatókönyvíró és producer. Az SFTA hat olyan film közül választotta a Cenzorkát, amely pályázott a jelöltségre és megfelelt a kritériumoknak is.

Szlovák film még sosem lett Oscar-jelölt a legjobb nemzetközi film kategóriában, csak hat csehszlovák, közülük kettő nyert díjat, 1965-ben az Üzlet a korzón, 1967-ben pedig a Szigorúan ellenőrzött vonatok.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/17/cenzorka-kerekes-peter-szlovakia-oscar-dij-ukrajna-odessza-borton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Niné előre megmondta

Niné előre megmondta

A Múlt-kép blog a Nemzeti Fotótár szakmai együttműködésével valósul meg. Dani erre csak annyit felelt, …