2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Képzőművészeti Filmnapok kezdődtek az Urániában

Képzőművészeti Filmnapok kezdődtek az Urániában

Hat éve indult útjára A művészet templomai ismeretterjesztő mozifilmsorozat, amely az egyetemes művészet kiemelkedő alkotóit, intézményeit és műkincseit mutatja be látványos és szórakoztató moziélmény formájában.

Az olasz és spanyol alkotóstábok munkáját dicsérő filmek a szakértői interjúkat archív felvételekkel, játékfilmes életrajzi jelenetekkel és a műalkotások részletgazdag közeli felvételeivel vegyítik, elősegítve, hogy a nézők valóban belefeledkezhessenek a remekművek szépségébe. A sorozat keretében minden évben 4-5 új művészeti film érkezik országszerte az artmozikba. A premierek kiemelt budapesti helyszíne kezdettől fogva az Uránia Nemzeti Filmszínház.

képző

Fotó: Uránia Nemzeti Filmszínház

Az október 14–17. között megrendezendő II. Országos Képzőművészeti Filmnapok keretében egy-egy vetítésre visszatérnek az Uránia vásznára A művészet templomai sorozat legnépszerűbb korábbi epizódjai a sorozat legelső, a Vatikáni Múzeum kincseit bemutató részétől kezdve a legújabb, Amadeo Modigliani életpályáját bemutató alkotásig, amelyet premier előtti díszvetítésen láthat a közönség.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/10/15/kepzomuveszeti_filmnapok_kezdodtek_az_uraniaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Paul McCartney kimaxolta a karantént

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/21/paul_mccartney_kimaxolta_a_karantent/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …