2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Képzőművészet magas fokon – új kortárs művészeti vásárt szerveznek Budapesten

Hirdetés

Képzőművészet magas fokon – új kortárs művészeti vásárt szerveznek Budapesten

A szervezők közleménye szerint a Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásár azzal a céllal jön létre, hogy idővel a nemzetközi piac meghatározó szereplőjévé váljon, és átfogó képet adjon a magyar progresszív kortárs alkotói közösségről.

A rendezvény magas szakmai színvonaláról négytagú bizottság gondoskodik, amely elbírálta a galériák jelentkezését is.

Hirdetés

Határon belül a Magyar Kortárs Művészeti Galériák Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget, de a szervezők együttműködnek a bécsi Vienna Contemporary csapatával is.

Az új seregszemlén minden évben megjelenik majd egy hazai múzeum vagy közgyűjtemény. Első alkalommal a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ (MODEM) válogatását ismerheti meg a közönség. Standjuknál a MODEM-díj négy pályakezdő nyertesének – Bíró Dávidnak, Dobokay Máténak, Koltay Dorottya Szonjának és Schuller Judit Flórának – munkái lesznek láthatók.

Jótékonysági aukció is lesz

A kortárs képzőművészeti vásár kiegészül egy jótékonysági online aukcióval is, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlják fel. Licitálni az Axioart felületén lehet majd, a befolyt összeggel az Autistic Art Alapítvány munkáját támogatják a szervezők.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/27/kepzomuveszet-vasar-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …