2021. május 17., hétfőMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 290,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Képregénykockákba varázsolták a Faith No More történetét

Hirdetés

Képregénykockákba varázsolták a Faith No More történetét

A képregény szóról itthon szinte minden ember szuperhőstörténetekre és különböző univerzumokra asszociál, pedig a műfajnak nem előfeltétele, hogy repkedő, falon mászó, összezsugorodó, vagy épp hatalmas, zöldre duzzadó alakok, netán továbbgondolt Elon Musk-koppintások legyenek a középpontban.

Persze az emberek szeretnek a nem hétköznapi, de mégis annak tűnő karakterekkel azonosulni, akiknek pont elég különleges az életük ahhoz, hogy felkeltsék bárki érdeklődését, viszont van bennük valami kézzelfogható. Mint kiderült, a képzeletnél csak a való élet szül izgalmasabb meséket, a 60-as, 70-es, 80-as és a 90-es évek zenekarainak története például remek alapot biztosít, ha valaki nem Stan Lee nyomdokaiba akarna lépni, hanem inkább birtokba venne egy itthon még kiaknázatlan területet.

A rocksztárok élete nem csak játék és mese.

Hirdetés

Mondjuk azért elég sok a játék és rengeteg a mese, így szinte hihetetlen, hogy itthon még nem eresztett gyökeret sok emberben a gondolat, hogy imádott, rajongott, vagy csak titokzatosnak ható bandák sztorijait rajzolják papírra, de ami késik, nem múlik. Amerikában már a hetvenes évektől vannak remek példák rockképregényekre, itthon viszont most indult el valami, méghozzá az ikonikus metálzenekar, a Faith No More történetét varázsolták rajzolt keretek közé, és megszületett A Faith No More Képes Testamentuma.

Az író, Dudich Ákos a zenekar rajongója volt, főleg miután 1993-ban eljutott a Faith No More Petőfi Csarnok Szabadtéri színpadán adott koncertjére. Így amikor a hamvaiból feltámadó főnixmadárbanda 2015-ben egy új albummal jelentkezett a semmiből, az Dudich Ákosban is megindította a kreatív folyamatokat. Ennek végeredménye pedig a zenekar képes testamentuma lett, amibe Oravecz Gergő rajzolta meg a tagokat gyerekkoruktól napjainkig.

Az egész képregény születésének az egyik legizgalmasabb fűszere, hogy az alkotók fel tudták venni a kapcsolatot a banda gitárosával, Billy Goulddal, aki kiszűrte a városi legendákat, cserébe viszont csepegtetett eddig nem ismert részleteket a zenekar életéből. Dudich Ákost kérdeztük a munkafolyamatról, és hogy Billy Gould mégis hogyan segítette a képregény létrejöttét:

Billy Gould nagyon óvatosan fogalmazott, mert alapvetően egy cenzúraellenes ember. Sosem írt olyat, hogy valamit azonnal vegyek ki, inkább csak felhívta a figyelmet arra, ha valami nem pontosan úgy történt, ahogy az később elterjedt. Tiszteletteljesen kommunikált velünk, abszolút egyenrangú partnerként kezelt minket, és mivel tisztában volt vele, hogy a városi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/09/kepregenykockakba-varazsoltak-a-faith-no-more-tortenetet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Otthagyná a színpadot Lehoczky Zsuzsa?

Otthagyná a színpadot Lehoczky Zsuzsa?

Azon gondolkodik Lehozczky Zsuzsa, hogy abbahagyja a színpadi munkát, mert rengeteg jó, tehetséges, fiatal színész …