2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Képeslap alapján találták meg, hol festhette Van Gogh utolsónak tartott festményét

Képeslap alapján találták meg, hol festhette Van Gogh utolsónak tartott festményét

A Van Gogh Intézet egyik szakértője, Wouter van der Veen azt állítja, megtalálta azt a helyet, amiről valószínűsíthető, hogy a híres festő Gyökerek című festményén látható. Ebben egy, az 1900-as évek elejéről származó képeslap segített neki, írja a BBC

A képeslapon az észak-franciaországi Auvers-sur-Oise melletti, fákkal és gyökerekkel benőtt domb látható, ami körülbelül 150 méterre található az Auberge Ravoux szállótól, ahol Van Gogh élete utolsó pár hónapját töltötte.

Wouter van der Veen, aki májusban maga is felkereste a feltételezett helyszínt, az amszterdami Van Gogh Múzeum szakértőinek is megmutatta, hogy mi talált, és Louis van Tilborgh, illetve Teio Meedendorp  vizsgálataik szerint nagyon valószínű, hogy tényleg ezt a domboldalt festette meg Van Gogh. 

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/07/29/vincent_van_gogh_festmeny_kepeslap_muzeum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Antonio Banderas is koronvaírusos

Antonio Banderas is koronvaírusos

Elkapta a koronavírust Antonio Banderas, aki ezt hétfőn, a hatvanadik születésnapján jelentette be. A spanyol …