2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Keller András megpályázza a Zeneakadémia rektori székét

Keller András megpályázza a Zeneakadémia rektori székét

A Magyar Állami Operaház élére már a második fordulóban próbálnak főigazgatót választani: 2023. március 28-án jár la a pályázatok beadásának határideje, és úgy tűnik, Ókovács Szilveszternek több kihívója is akad.

Lezárult a pályázat a budapesti Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjára is: a teátrum élére minden bizonnyal ismét a jelenlegi vezetőt, Vidnyánszky Attilát nevezik ki, aki a jelentkezését korábban így indokolta: „Harcos világban élünk, én pedig nagyon a frontvonalban vagyok. Nehéz innen kilépni” – mondta. Hozzátette: egy-két évig meg kell tartania a mostani pozícióit, mert mindegyik összefügg egymással. „Nem feltétlenül jó hatások érik a magyar kultúrát, de helyt kell állni, vigyázni kell, hogy ne daráljanak be, és a lényegünket nem érintő eszmék eluralkodjanak.” Vidnyánszky megbízatása a Nemzeti Színház élén 2023 júliusában jár le, a további vezérigazgatói megbízatás öt évre szól, 2023. július 1-jétől 2028. június 30-ig tart.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/03/28/zeneakademia-keller-andras-ludwig-muzeum-fabenyi-julia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jorge Bottyán, a tüzes argentin találkozása holisztikus natúrborokkal Veszprémben

Jorge Bottyán, a tüzes argentin találkozása holisztikus natúrborokkal Veszprémben

Csütörtök óta poharak csengése, ételek illata lengi be a Séd partján pompázó, szó szerint szemet-szájat …