2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kárpát Rapszódia − Hazai premier az Indexen

Hirdetés

Kárpát Rapszódia − Hazai premier az Indexen

Keller András és Homoky Gábor olyan különleges zenei világot álmodott meg, ahol egyszerre jelenik meg a klasszikus szimfonikus és a világzene. Ehhez a világhoz Roby Lakatos hegedűvirtuóz és Snétberger Ferenc gitárművész saját műveikkel szervesen kapcsolódtak. A Kárpát Rapszódia a Concerto Budapest zenekar első crossoverprodukciója, a tizenkét műből álló műsorban a magyar, magyar cigány, román, spanyol eredetű zenék egészen a jazz és a rock and roll világáig jutnak el. A Brahms-, Enescu-, Liszt-, Sarasate-, Bihari-, Boulanger-, Snétberger- és Roby Lakatos-szerzemények, Homoky Gábor különleges Elvis-átiratai, Cséki Kálmán hangszerelései külön zenei egységek, amelyek mégis egymásból természetesen következő zene- és képfolyamban egyesülnek.

A koncert állandó főszereplője a Concerto Budapest zenészei mellett a Homoky Old Sounds együttes (Homoky Gábor, Cséki Kálmán, Németh Oszkár, Dráfi Kálmán és Rácz László). Az együttest Homoky Gábor, a Concerto Budapest tagja és szólistája, a Keller Quartet tagja alapította, aki hegedül, elektromos brácsán gitározik és Elvist énekel a filmben.

Snétberger Ferenc és Roby Lakatos revelatív játéka a film zenei kontextusának tartópillére.

Hirdetés

A zenekari átiratokat és hangszerelést Cséki Kálmán készítette. A filmben Sárközi Xénia operaénekes, a Magyar Állami Operaház fiatal szólistája működik közre.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/22/karpat-rapszodia-concerto-budapest-roby-lakatos-keller-andras-concerto-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az új Sikoly-filmen úgy rettegtünk, hogy majdnem kimentünk róla

Az új Sikoly-filmen úgy rettegtünk, hogy majdnem kimentünk róla

Wes Craven 1996-ban egy olyan horrorfilmet tett le az asztalra, amely egyszerre volt véres, ijesztő, …