2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Jövőre a Netflixen tér vissza a ma harmincéves Addams Family

Hirdetés

Jövőre a Netflixen tér vissza a ma harmincéves Addams Family

Amerika kedvenc gót családját először 1938-ban ismerte meg a nagyközönség, Charles Addams, a The New York Times magazin képregényrajzolója szatirikus fantáziájának köszönhetően. Az általa kitalált karakterek, mint Morticia, a legmenőbb gót anyuka, Gomez, aki gyakorlatilag a legjobb férj az egész filmtörténetben és két enyhén szadista gyermekük, Wendnesday és Pugsley ma már a popkultúra alapfigurái, akárcsak a kamu rokon Fester bácsi, a klasszikus kattant boszorkány nagymama vagy a filmek legfőbb humorforrása, a testetlen kéz, Izé.

Az Addams Family groteszk világában a tipikus amerikai kertvárosi családok életének szatírája jelenik meg. Nem véletlen, hogy Addamsék sötét képzeletű leánygyermeke, Wednesday, aki horrorisztikus fantáziájával és fekete ruhájával teljes ellentéte iskolatársainak, sok gyerek számára egyfajta példakép. Sok fiatal, aki hozzá hasonló környezetben cseperedve kitaszítottnak érezte magát az iskolában, az ő karakterében talált önmagára.

Bár legtöbben az 1991-es filmadaptációt ismerik, már 1964-ben leforgatták az első élőszereplős sorozatot a családról. Ekkor a Golden Globe-díjas Carolyn Jones emelte a klasszikusok közé Morticia karakterét. Később egy animációs széria is készült, de a világsikert az 1991-es Addams Family – A galád család című film hozta el.

A film olyan tehetséges színészeket sorakoztatott fel, mint a Golden Globe-díjas Raul Julia (Gomez Addams), a háromszoros Emmy-díjas Christopher Lloyd (Fester bácsi) és a zseniális – és nem mellesleg – Oscar-díjas Anjelica Huston (Morticia Addams). Az akkor még csak tizenegy éves, babaarcú Christina Ricci Wednesday Addams szerepében vált egy csapásra világsztárrá.

Hirdetés

A film természetesen kapott egy folytatást is, Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb család címmel, amelyben ugyanazok a színészek szórakoztathatták a nézőket.

A filmsorozat egyik legismertebb jelenete, amelyben Wednesday egy nyári táborban terrorizálja a többi gyereket, ebben az alkotásban látható. Később leforgatták a harmadik részt is, amely nem lett annyira sikeres, mint elődei. Ez részben annak tudható be, hogy a teljes színészgárdát leváltották, és bár Tim Curry remek volt Gomez szerepében, a nézők túlságosan megszerették a 1991-es film szereplőit. A közönség a mai napig az 1991-es színészekkel azonosítja az Addams Family karaktereit.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/22/ma-30-eves-az-addams-family-jovore-jon-a-netflix-sorozat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilencven éve mutatták be a Hyppolit, a lakájt

Kilencven éve mutatták be a Hyppolit, a lakájt

Úgy indult az 1931-es esztendő, hogy az lesz a magyar filmgyártás egyik mélypontja. Nemcsak a …