2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Jordán Adéllal lázadnak a Liliputiak

Hirdetés

Jordán Adéllal lázadnak a Liliputiak

A 19. Spinoza Zsidó Fesztiválon látható Lengyel Nagy Anna Liliputiak lázadása című monodrámája. Az igaz történet alapján írt mű, a 2009-ben elhunyt Román Kati bábművész életének története, amely felolvasószínházi formában, Jordán Adél előadásában kerül színpadra október 2-án.

A Liliputiak lázadása című előadás a hatvanas-hetvenes évek Magyarországára kalauzol bennünket. Egy család, amiben semmi se normális. Vagy, ahogy vesszük. A kislány egy fedél alatt él az apjával, egy picike, lehetetlen lakásban. A lány vadóc. Az apa egy aprócska termetű, süketnéma férfi, aki ráadásul festőművész, amúgy profi bokszoló. Ilyen zsidó embert se látott még a világ. Anya sehol. Furcsa páros az övék. Rítusaikat, játékaikat, veszekedéseiket és végig röhögött közös életüket a múlt és a jelen különös árnyai kísérik.

Ez a monodráma a szeretet és a mély összetartozás története. Meg a nagy kaland története is, a shanghai zsidó közösségtől, Szálasin, Hruscsovon, egy Papp Laci nevű bokszbajnokon át, a Ki mit tud színpadáig. Egy kalandé, amit úgy hívunk: XX. század, amely a maga csodás és rettenetes fricskáival alaposan beleszólt az ő életükbe is.

Lengyel Nagy Anna egész életében mániákusan kutatta és gyűjtötte az igaz emberi történeteket. Ebbe a sorba illeszkedik a Liliputiak lázadása is, melyről így vall a szerző: 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/09/30/jordan-adellal-lazadnak-a-liliputiak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pilátus, a modern köntösbe bújtatott kortárs politikus

Pilátus, a modern köntösbe bújtatott kortárs politikus

A hatalom érdekes tulajdonsága, hogy megsokszorozza a közösség hatóképességét, ugyanakkor képes az embert olyan cselekedetek …