2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Jó, csak kár, hogy angolul beszélnek

Hirdetés

Jó, csak kár, hogy angolul beszélnek

A The Hollywood Reporter úgy fogalmazott, hogy Enyedi Ildikó, Kelet-Európa egyik leginkább magával ragadó rendezőjének szerzői hangja nemcsak elhalkult, de kissé elavult is. Füst Milán leghíresebb regényének Enyedi-féle adaptációja ahelyett, hogy regényszerű lenne, olyan, mint egy tárca, amelyben a szereplők a hűtlenség gyanúját boncolgatják. 

A dizájnra és a kellékekre nem lehet panasz,

a külalakot klasszikusnak és gyönyörűnek titulálják, Léa Seydoux pedig önmaga elég ahhoz, hogy a film a csúcskategóriás szolgáltatók figyelmét is megragadja.

Hirdetés

 A kosztümök és Rév Marcell operatőri munkája hibátlan, az igazi Enyedi-rajongók azonban eltöprengenek azon, hogy a rendező egyéni hangja vajon szabadságra ment-e, miközben A feleségem történetén dolgozott. 

Habár Füst Milán regénye egyes szám első személyben meséli el a kapitány történetét, Enyedi filmje hamiskásan, egyhangú személyiséggel és viselkedéssel ruházza fel a karaktereket – ez pedig számtalan kérdést felvet azok terveiről és döntéseiről. – írja a lap. 

A rendezőnő maga adaptálta a regényt, ám a portál szerint Enyedi és a szereplők is eltévedtek az angol nyelv útvesztőjében: a karakterek közötti kommunikáció minden, csak nem zökkenőmentes.

A párbeszédek nem hangzanak hitelesen, legalábbis nem annyira, hogy beleilljenek az 1920-as évek stílusába (vagyis a korhű angol nyelvi közegbe).

A szereplőket mintha jobban érdekelné, hogy minél hamarabb túl legyenek a szövegen, mintsem az, hogy szünetekkel és hangsúlyozással a szavak különféle jelentéseit próbálnák megteremteni. 

A forgatókönyvben ismétlődő mozzanatok, valamint az irónia és a könnyű humor hiánya miatt a film sokkal nehezebben emészthető, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/15/a-felesegem-tortenete-jo-csak-kar-hogy-angol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt John Hutchinson, David Bowie egykori gitárosa

Meghalt John Hutchinson, David Bowie egykori gitárosa

Hosszú betegség után a hétvégén meghalt David Bowie egykori zenésztársa, John Hutchinson, jazzgitáros – írják …