2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Jazzfesztivált tartanak Budapesten

Hirdetés

Jazzfesztivált tartanak Budapesten

Angelo Debarre, a legendás gitárművész először ad koncertet Magyarországon, írta meg az MTI. Egy egész napos nemzetközi zenei fesztivál keretein belül a manouche jazz (más néven szinti szving vagy hot-jazz) ünnepén lép fel a híres gitáros, hogy a jazz-zene egy különleges ágazatát mutassa be a közönségnek és a stílus szerelmeseinek.

A Django & Stéphane Nagyszínpadon Angelo Debarre az Aurore Voilqué Trióval ad műsort. Szintén ezen a helyszínen lép fel Roby Lakatos, Leo Ullmann, a Dejan Krsmanovic Balkan Gypsy Jazz Quartet, a Még egy kört! Gypsy Jazz Band, valamint az Emmet Ray Experience. A Django Feszt méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stéphane Grappelli hegedűs zenéjének.

Egy tragédia és egy új élet

Django Reinhardt története egyszerre tragikus és inspiráló a közönség számára. Egy súlyos tűzben vesztette el két ujját az akkor még csak 18 éves fiú, lábát pedig majdnem amputálni kellett. Évek kemény munkájával fejlesztette ki a technikát, melynek hála sérülései ellenére is virtuóz módon tudott gitározni. Története sokakat inspirált, köztük a Black Sabbath zenekar híres gitárosát, Tony Iomit,

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/08/03/django-reinhardt-stephane-grappelli-angelo-debarre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Disney+ elhozta nekünk az év legaranyosabb sorozatát

A Disney+ elhozta nekünk az év legaranyosabb sorozatát

Jó hosszú ideig kellett rá várni, hogy a Marvel egyik legkedveltebb szuperhőse saját kalandot kapjon, …