2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Japán átadott Lengyelországnak egy festményt, amelyet a németek a második világháborúban raboltak el

Japán átadott Lengyelországnak egy festményt, amelyet a németek a második világháborúban raboltak el

A 16. és a 17. század fordulóján alkotott, Madonna gyermekkel című festmény Alessandro Turchi munkája. Ez az első olyan, a nácik által elrabolt kép, amely Japánból került vissza Lengyelországba − írta meg az MTI. 

A képet tavaly januárban azonosította a varsói kulturális tárca munkatársa. A japán fél elismerte a lengyel jogi és kultúrtörténeti érveket, és díjmentesen szolgáltatta vissza a festményt − tudatta a kormányfőhelyettes.

Alessandro Turchi alkotását a németek feltehetőleg 1940-ben vitték el a délkelet-lengyelországi Przeworskból, a Lubomirski nemesi család palotájából. A képnek ezt követően nyoma veszett, majd az 1990-es évek végén New Yorkban, egy árverésen adták el, és Japánba került.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/31/japan-lengyelorszag-nemetorszag-festmeny-atadas-nacik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kétszáz év alatt több mint huszonötezer kisbabát hagyott a kórházban az édesanyja

Kétszáz év alatt több mint huszonötezer kisbabát hagyott a kórházban az édesanyja

Stacey Halls első, történelmi ihletésű regénye, a Familiárisok – A pendle–dombi boszorkányok 2020-ban jelent meg …