2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Jancsó Miklóst, Moholy Nagy Lászlót és francia klasszikusokat kínál a Film Maraton gall szakasza

Hirdetés

Jancsó Miklóst, Moholy Nagy Lászlót és francia klasszikusokat kínál a Film Maraton gall szakasza

Budapest után Debrecen, Eger, Győr, Jászberény, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pannonhalma, Pécs, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Veszprém filmrajongói is megnézhetik A 11. Frankofón Filmnapok válogatását. A vidéki túra szeptember végén indul, és egy hónapig tart.

A Francia Intézetben pedig folytatódik a filmek ünnepe, hiszen a 4. Budapesti Klasszikus film Maratonhoz kapcsolódó tíz vetítésnek és a hozzájuk kapcsolódó szakmai programoknak is helyt adnak szeptember 22. és 26. között.

A 4. Budapesti Klasszikus Film Maraton A Chapelier Fou, a francia downtempo elektronika egyik legegyedibb hangú, változatos zenét komponáló alakjának filmkoncertjével indul a fő utcában. A zene a koncert alatt vetített 1962-es kísérleti sci-fi film és Moholy Nagy László Marseille régi kikötője c. 1929-es rövidfilmjének vetítésével teljesedik ki.

Idén ünnepeljük Jancsó Miklós születésének 100. évfordulóját. Ez alkalomból a magyar-francia kooperációban készült Sirokkó és A hajnal című alkotásait vetítik le a Francia Intézetben.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/09/22/jancso-miklost-moholy-nagy-laszlot-es-francia-klasszikusokat-kinal-film-maraton-gall-szakasza/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pilátus, a modern köntösbe bújtatott kortárs politikus

Pilátus, a modern köntösbe bújtatott kortárs politikus

A hatalom érdekes tulajdonsága, hogy megsokszorozza a közösség hatóképességét, ugyanakkor képes az embert olyan cselekedetek …