2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Istentelenül félelmetes ez a sorozat a Netflixen

Hirdetés

Istentelenül félelmetes ez a sorozat a Netflixen

A Netflix szeptember 24-én tette közzé a Mise éjfélkor (Midnight Mass) című hétrészes minisorozatot. A produkcióért az a Mike Flanagan felelt, aki korábban olyan irodalmi adaptációkat adott ki a kezei közül, mint A Hill ház-szelleme, A Bly-udvarház szelleme vagy a Gerald’s Game. A Mise éjfélkor hasonlóan hátborzongató lett, de már abban is eltér Flanagan korábbi alkotásaitól, hogy eredeti ötletet dolgoz fel.

MidnightMass Season1 Episode6 00 50 48 00RC

Fotó: Courtesy of Netflix

Egy olyan szériáról van szó, amely nem arra hajt, hogy minden második jelenetben kiugrassza nézőjét a fotelből, és ez a horrorzsánerben manapság ritkaságnak számít. A rideg, hűvös hangulat ehelyett szépen lassan kúszik az ember bőre alá. Az évad során a színészek kiteszik a lelküket a kamera előtt, nem lehet egy olyan szereplőt sem találni, aki gyengébb teljesítményével lehúzná az összképet. A sok drámázás, a hosszú monológok és a lassan csordogáló cselekmény közepette pedig pont azért olyan hatásosak a jumpscare-ek, mert az ember teljesen el is felejti, hogy horrort néz.

Épp ezért nagy kár, hogy a Mise éjfélkor bántóan kevés említést kapott premierje óta, és teljesen elnyomta a szériát a Netflix szeptemberi szenzációja, a Squid Game.

Hirdetés

A Mise éjfélkor története Crockett Islandre kalauzol, egy olyan szigetre, ahol egy apró, a külvilágtól szinte teljesen elzárt közösség éli szürke hétköznapjait. A sorozat három nagy visszatérőt is rögtön a középpontjába állít, hiszen többéves börtönbüntetése után jön haza szüleihez Riley Flynn (Zach Gilford), aki részegen autóbalesetet okozott; a férfi nemtörődömsége egy fiatal lány életébe került. Rajta kívül szintúgy a beilleszkedéssel küszködik az éppen várandós és egyedülálló anyaságra készülő Erin (Kate Siegel), illetve Hassan (Rahul Kohli), a muszlim seriff, akit a 99 százalékban keresztény többség igyekszik valahogy elüldözni a szigetről.

A Mise éjfélkor legfontosabb témája, ahogy a sorozat címe is mutatja, a vallás. A helyiek nagy része már-már fanatikusan jár templomba, épp ezért nagy érvágás, amikor papjuk, Monsignor Pruitt megbetegszik. Nem kell sokáig várniuk, hamar megjön az utánpótlás a St. Patrick-templomba Paul atya (Hamish Linklater) személyében.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/19/mise-ejfelkor-netflix-horror-sorozat-tv-streaming-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Stephen Sondheim

Meghalt Stephen Sondheim

Kilencvenegy éves korában meghalt Stephen Sondheim zeneszerző, dalszövegíró, az amerikai zenés színház egyik legismertebb alakja …