2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ismét megbuktak a Szellemirtók a magyar mozikban

Hirdetés

Ismét megbuktak a Szellemirtók a magyar mozikban

Az eredeti Szellemirtók, melyet 1984-ben mutattak be, óriási siker volt a kasszáknál, és a szakma is leborult a Jason Reitman által rendezett alkotás előtt. A legtöbben Bill Murray alakítását dicsérték, ám a második rész után éppen a Peter Venkmant alakító színész állt annak az útjába, hogy az 1989-es második felvonást követően trilógiává bővüljön a franchise. Aztán 2014-ben sajnos az Egon Spenglerként megismert Harold Ramis elhunyt, így egy női szereplős reboot érkezett, amit a legtöbben szívesen elfelejtenének.

Jelenet a Szellemirtók - Az örökség c. filmből

Jelenet a Szellemirtók – Az örökség c. filmből

Fotó: Kimberley French

Nem véletlen tehát, hogy a Szellemirtók – Az örökség a nőiesített újragondolást figyelmen kívül hagyta, és inkább azt célozta be, hogy új szereplőkkel folytassa az első két filmet. A november 19-én bemutatott produkció sokat akar markolni: megszólítja az eredeti Szellemirtók rajongókat azzal, hogy felülteti őket a nosztalgiavonatra, és egy csomó olyan dolgot visszahoznak, amik ott voltak láthatóak. Emellett pedig a Steven Spielberg-filmek stílusát megidézve kicsit a Stranger Things kisvárosi környezetét és retro-hangulatát felhasználva a fiatalabbakat is igyekeznek a készítők bevonzani a mozikba.

Hirdetés

Az új Szellemirtók rendezője, Jason Reitman apjától vette át ezt a projektet, így családban maradt a filmsorozat. Ennek megfelelően az író-rendező nagy tisztelettel áll az eredeti filmekhez. A történet arról szól, hogy az egyedülálló családanya, Callie (Carrie Coon) a kislányával és a fiával együtt kénytelen vidékre, egy Summerville nevű isten háta mögötti kisvárosba költözni, ahol a világ által bolondnak tartott apja élt egyedül egy farmon. Nincs könnyű dolga a csonka családnak a beilleszkedéssel, az öreg miatt mindenki megbélyegzi őket, és azt sem segít, hogy Phoebe (Mckenna Grace) elképesztően okos, de nagyon visszahúzódó, Trevor (Finn Wolfhard) pedig egy nagyszájú tinédzser srác, akiben tombolnak a hormonok és még egy 70-es évekből előrángatott kajáldába is szívesen elmegy gürcölni, csak hogy felcsípje a lányt, aki tetszik neki.

A két gyerekszínész, Mckenna Grace és a Stranger Thingsben is főszereplő Finn Wolfhard simán elviszik a hátukon a történet első felét. Ők ketten […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/25/szellemirtok-az-orokseg-mozi-kritika-film-misztikus-kisvarosi-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

6,8 milliárd forintból rendez Budapest Színházi Olimpiát

6,8 milliárd forintból rendez Budapest Színházi Olimpiát

Mégis lesz olimpia Budapesten. Ám kis hazánk nem az ötkarikás játékokat szervezi 2023-ban, hanem a …