2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Indul a fesztivál, amelyet a járványnak köszönhetünk

Hirdetés

Indul a fesztivál, amelyet a járványnak köszönhetünk

Az elmúlt hónapokban online színházi közvetítések pótolták a kényszerpihenőre ítélt színházak előadásait. Bár a cukorpapír csörgése és a köhögőkórus elmaradt, a streamek hónapról hónapra jobb minőséggel, nagyobb kínálattal és izgalmas előadásokkal nyújtottak kielégítő alternatívát a színház szerelmeseinek.

Az alternatíva pedig egy idő után alapvetéssé vált. A streamek nézettségi adatai, a nézői visszajelzések és a szakma fogadtatása egyértelművé tette, hogy a karantén és a korlátozások elmúlásával nem kell minden, a járvány alatt született kényszermegoldástól könnyes búcsút venni. A stream kinyitotta a világot, amelyet a vírus bezárt, méghozzá olyan hatalmasra tárta a kapukat, hogy egy általános problémára is megoldást nyújtott: leküzdötte a geográfiai korlátokat.

Ha az élet visszaáll a normálisnak nevezett kerékvágásba, akkor is lesznek, akik nem tudnak egy előadásért több száz kilométert utazni, vagy a színházi nézőterek korlátozott létszáma miatt fizikailag nem férnének be egy-egy különlegesebb produkcióra. Nem szabad megfeledkezni azokról a vidéki iskolákról sem, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy harminc emberre buszt béreljenek, és kifizessék egy egész osztály színházjegyköltségeit.

Bár a pandémia késztette a színházakat a stream bevezetésére, egy sokkal általánosabb igényt oldottak meg vele. Ennek tudatában pedig nem meglepő, hogy a színházi streamingplatformok hosszú távban gondolkodnak, az eSzínhaz például

Hirdetés

szeptemberre online színházi fesztivált hirdet.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/08/eszinhaz-fesztival-szeptember/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Mások sikereinél csak mások bukásaiból lehet többet tanulni. A siker több összetevős, és egyenletében sok …