2021. június 15., keddMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ilyen volt a Viva La Viola! az Indexen

Hirdetés

Ilyen volt a Viva La Viola! az Indexen

Egy izgalmas hangszer, brácsa állt a Concerto Budapest jótékonysági koncertjének középpontjában. A Viva La Viola! hangversenyeit az Index olvasói percről percre közvetítéssel élőben követhették figyelemmel, a zárókoncertet pedig az Index YouTube-csatornáján.

A Keller András vezette zenekar azért május 30-ára állította össze különleges zenei programját, mert ez a nap az 2016-ban elhunyt kiváló karmester, Kocsis Zoltán születésnapja, és egyben A magyar klasszikus zene napja is. S mivel Kocsis Zoltán több mint három évtizeden át minden évben a születésnapján jótékonysági koncertetek szervezett a gyermekek és elesettek megsegítésére, a Concerto Budapest a tegnapi koncertjét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára adta.

Az Index olvasói és zeneszerető hallgatói igazi zenei különlegességeket hallhattak, a barokk muzsikától kezdődően (Telemann), Mozarton és Csajkovszkijon át egészen Hindemith gyászzenéjéig, valamint Bartók Béla, Kurtág György és Ligeti György zenei világáig. És amitől az egész valóban izgalmas volt, arról valóban a komolyzenei világban olykor mostohán kezelt hangszer, a mélyhegedű, vagyis a brácsa állt.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/05/31/ilyen-volt-a-viva-la-viola-az-indexen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Ha nem nézel utána, nem bányászod ki az internetről, csak arra tévedsz, a Barcelonához közeli …