2020. november 27., péntekMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Így törnek a nők porszívót a Gerbeaud kirakatában

Hirdetés

Így törnek a nők porszívót a Gerbeaud kirakatában

Noha mostantól nem ülhetünk be a Gerbeaud-ba csak úgy egy kuglerre vagy egy somlói galuskára, és emiatt össze is vagyunk törve rendesen, a kirakatában novemberben megtekinthetünk különböző képzőművészeti installációkat.

Megnézhetjük például a boszniai roma származású művésznő, Selma Selman budapesti performanszát videóról az ACB galériából.

Ebben csákánnyal összetör egy porszívót, ezzel foglalva össze a női lét nyomorúsága elleni lázadását.

Hirdetés

Ha ez nem lenne elég, a kirakatban egy (vagy több) valóságos összetörött porszívó is ott furakodik a látványvilágunkba és tudatunkba, mint a nők (ön)elnyomásának (a művésznő által sugallt) örök mementója. A mű a Self portrait címet viseli,

ezek vagyunk mi, nők, lázadunk a házimunka ellen, teljes joggal.

(Persze egy robotporszívóval vagy praktikus munkamegosztással is nyilván lehet tenni a létfilozófiai probléma ellen, ám ebből az életben nem lesz kirakat a Gerbeaud-ban.)

De nem Selma Selman alkotása az egyetlen meghökkentő, korunk társadalmára reagáló alkotás a Flash show – Kortárs művészet a kirakatban nevű, Budapest belvárosi üzleteiben rejtve kibomló vitrininstalláció-sorozatban.


A hullámok rendje

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/11/13/torjon_on_is_porszivot_a_gerbeaud_kirakataban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Unatkozik-e a bölcsész, ha nem mehet kiállításra és koncertre?

Unatkozik-e a bölcsész, ha nem mehet kiállításra és koncertre?

A megkérdezettek listája (a 18-25 éves korosztály képviselői) igen sokszínű. A legtöbb hallgató kommunikáció és médiaismeretet, …