2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Így lesz egy eltűnt denevérből abszurd óvodai krimi

Hirdetés

Így lesz egy eltűnt denevérből abszurd óvodai krimi

Tóth Krisztina írónő azt gondolta végig, amikor megírta a Denevér című darabját, hogy a pandémia ideje alatt életünk jelentős részét az online térben éljük: felhőben vezetjük a bevásárlólistát, Zoomon egyeztetjük a teendőket, Skype-on jelentkezünk be a szülői értekezletre, néha még a családi veszekedéseket is videóbeszélgetésben bonyolítjuk le, és közben azt mondogatjuk:

Jó, hogy legalább ez van, na de azért nem ugyanaz…

A Denevér színdarab éppen ezért szét is feszíti a hagyományos színházi kereteket, az írónő azt eleve két színészre (Melkvi Bea, Karalyos Gábor) és egy vetítővászonra írta. A színdarab fókuszában egy óvodai „bűncselekmény” áll: az öltözőből nyom nélkül eltűnik egy gumidenevér, és a szülők próbálnak rájönni, mi történhetett. Gyanakodni és acsarkodni kezdenek, és a szemünk előtt bontakozik ki egy ízig-vérig közép-európai abszurd tragikomédia.

Dicső Dániel rendező olyan darabot szeretett volna színre vinni, amely eleve több platformon előadható, vagyis most illeszkedik a járványhelyzethez, később azonban nézők előtt, színházi környezetben is bemutatható. A látvány a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet három végzősének (Kiss Donatella, Nyári Virág és Urbancsek Adél) munkája, a zenét Márkos Albert és Bolcsó Bálint jegyzi. 

Hirdetés

Az előadás látványterve

Az előadás látványterve

Fotó: Dicső Dorka

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/08/igy-lesz-a-deneverbol-ovodai-abszurd-krimi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Eldobható testek tarolt a Zsoldos Péter-díj átadóján

Az Eldobható testek tarolt a Zsoldos Péter-díj átadóján

Egyszerre két esztendő irodalmi termését díjazta ismét a hazai sci-fi-közösség. Hogy a 2020-as és a …