2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Idén ingyenes a Mesterségek Ünnepe

Hirdetés

Idén ingyenes a Mesterségek Ünnepe

„A kézműves mesterségeknek sem tett jót a pandémia. A járvány alatt sokan lettek pályaelhagyók, hiszen nem voltak fesztiválok, vásárok, így a különleges tudás nem biztosított megélhetést” – mutat rá Igyártó Gabriella a Népművészeti Egyesületek Szövetségének (NESZ) elnöke. Azt mondja, a tagok 25-30 százaléka él meg ebből hivatásszerűen, nagyobb részük viszont inkább csak hobbiként tekint a mesterségére, a sikerélmény, a közösséghez tartozás élménye, az alkotás öröme motiválja. Igyártó Csíkszentmihályi Mihályt idézve azt mondja, a flow élményt ez a fajta alkotás, a belefeledkezés is képes megadni, ezért is válhat egy népi szakma űzése szenvedéllyé, mi több: életformává.

„Amikor azt mondtuk, mivel új helyszínen, kisebb területen leszünk, ezért kevesebb kiállítót fogadunk, a tagjaink azt felelték, inkább összehúzzák magukat, de hívjunk meg többeket, mert a Mesterségek Ünnepe számukra nem csak szakmai diskurzus, de afféle töltekező program is. Így lesz a vásáron több, mint 800 kiállító, a tagoknak a részvétel ingyenes, őket a szövetség ezzel a lehetőséggel is támogatja, illetve azzal, hogy létrehozza a Neszencia nevű márkát, ami alá beveszik a tagok termékeit, melyek a webshopban egész évben elérhetők lesznek.

Az ingyenesség a látogatókra is érvényes, a Budai Várban a Kapisztrán tértől a Szentháromság térig tartó vásári forgatag ezúttal díjmentesen tekinthető meg. A vendégek idén ráadásul úgy érezhetik magukat, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/08/20/mestersegek-unnepe/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

YouTube-diszkó, 37. hét: A leggonoszabb ördög Isten Instáján

YouTube-diszkó, 37. hét: A leggonoszabb ördög Isten Instáján

Tkyd, az egyik rangidős hamar rendet tesz a fejekben, és szükség is van rá, mert …