2021. január 17., vasárnapMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.17. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Húsz éve még élt a Király

Hirdetés

Húsz éve még élt a Király

Ennyi rejtély, ennyi legenda nemigen övezett még művészt, legyen szó a haláláról, a házaséletéről, a házasságon kívüliről, vagy akár az alkohol körül keringő történetekről.

A máig elterjedt verzió szerint – amit a közfelfogás is leginkább elfogadott –, 2001. január 1-jén Zámbó Imre és felesége még az újévet ünnepelte, másnap hajnalban pedig az énekes

Beretta típusú pisztolyával főbe lőtte magát.

Hirdetés

Nem szándékosan, épp azt akarta megmutatni feleségének, hogy már nincs töltény a pisztoly tárában. Ehhez a magyarázathoz később további verziók tapadtak, melyek igazságtartalma a mai napig megkérdőjelezhető. Ugyanakkor a hivatalos szakértői vélemény szerint nem öngyilkosság történt.

Az előadóművész halála után kilenc évvel a feleség visszaemlékezése szerint Jimmy meg akarta mutatni neki, mekkorát szól a fegyver.

Két lövés után kiürítette a tárat, majd a feleségére fogta, s hogy megnyugtassa őt, nincs benne több lőszer, a pisztolyt saját halántékára célozva sütötte el újból.

Az énekes a Honvéd Kórházban délelőtt belehalt sérüléseibe. Minden idők legnagyobb szenzációszámba menő temetése volt az övé: több tízezren kísérték utolsó útjára a csepeli temetőben. Évekkel később aztán felbukkant egy nő, bizonyos Hulé Éva, aki vallomást tett, s vallomása után a Fővárosi Főügyészség emberölés gyanújával indította meg újra a nyomozást Jimmy halála ügyében.

Zámbó Jimmyt a szakma nem szerette, emiatt rengeteg tüske volt benne, miközben a legtöbb lemezt ő adta el. Nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/12/31/husz_eve_ilyenkor_meg_a_szilveszterre_keszult_zambo_jimmy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Goán tartják a Hasadék című magyar film világpremierjét

Goán tartják a Hasadék című magyar film világpremierjét

Krasznahorkai Balázs első nagyjátékfilmje az 51. Goa Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyén mutatkozik be – adta hírül az Nemzeti …