2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Húsvéti ima

Hirdetés

Húsvéti ima

Víruskeresztre feszülni, szerelmet rejteni zárható dobozba, harmadnapra feltámadni. Májusfaszínekből szivárványhidat keverni élet és halál közé, megerősíteni hittel, imával, kézen fogva menni üres sírboltig. Sírást zsebre tenni, csak nevetni, nevetni. Kiáltani anyádnak, apádnak: nézzétek, feltámadott!

„Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a Te neved…” Legyen a neved minden homlokzaton, fessük rá, világítson éjszaka. Legyen oltár, óvóhely üldözötteknek, kórház betegeknek, iskola tudásra szomjazóknak, szerelmi fészek Jézusra várva. Hol van a rés, hová támasszak létrát, hogy holnap megleshessem kezén a ráncokat, ajkán az induló szót? Hol van a mennynek vége, hol kezdődik Urunk telke, ki épített köréje kerítést? Miért nem szóltatok, hogy lakatot vertek arra is, ami még nincs és soha nem volt, hogy poklot gyúrtatok édes kalácsból? Ragyogó máz tojásból, bakancsok rezonálnak sikoltásra, kristállyá pereg a holnapi titok. Megszenteltetik a te neved minden egyes hangban, az óra monoton tiktakjában, a félelemben, a szempilla rebbenésében, a simogatásban, az első tétova lépések szaggatottságában. Doboljátok ki, ami eddig koporsóban feküdt: leleplezett szeretőt, az éjszaka összegyűjtött, porrá zúzott csillagait. 

„Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy itt a földön is…” A Te országod a mi reménységünk, keressük a kulcsot, harmadnapra zárat cserélünk, álkulccsal lopunk hamis bizonyságot ünnepekhez. Repedt asztalrésbe seperjük családi titkaink, gyolccsal takarjuk. Mosom a foltot, súrolom, bereped a körmöm. Teregetek, fellógatom, fellógatnak. Kivérzik a pillanat, fogd fel gyűszűvel, töltsd pohárba, csapd a falhoz. Terjed a folt, szétkaristolja az eget, fájdalomcsillapítóért sóhajtó pillanatokból puzzle-álom. A te akaratod levendulalila boldogság. Lábadra tekeredik őseid bűne, méhedbe kúszik, nyakadon gyöngysor minden napjuk, minden meg nem gyónt pillanat. Főzzél sonkát tojással, tegyél bele anyád múltjából jó nagy marékkal. Hagyjad forrni, rotyogni, kihűlni, szeleteld vékonyra, tartsd a fény felé: kaleidoszkóp bűntudatból, bűnbánatból. Forgasd, ahogy mutatták, kússz egyre gyorsabban, anyád háza a dombon túl, széttaposták a tegnapok. Amint a mennyben, úgy a földön is sok az árva, ülnek hosszú, vékony lábbal, fagyit nyalnak, követ görgetnek barlang szájánál. Mária, fogadj örökbe! 

Hirdetés

„Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma…” Kenyérre kent szexuális vágy. Sózva, borsozva. Harapj bele bátran! […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/tarca/2021/04/03/husveti-ima/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Valamiért az elmúlt években az egész város úgy érzi, hogy barberfodrászatokat kell nyitnia. Tipikus „dandy”, hózentrógeres, …