2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Hová menekülj, ha lángol az autópálya?!

Hirdetés

Hová menekülj, ha lángol az autópálya?!

Egy nyári délelőtt nem a legjobb idő arra, hogy a szívós romlást és az életünkbe betörő katasztrófákat idézzük meg, ahogy tette az Interpol a The Other Side of Make-Believe című új albumukon, melynek már a felütésében, a Toni című dalban minden lángol a csendes-óceáni autópályákon.

És hogy mi van a lemez címében idézett másik oldalon? Valami, ami nem egyenlő a valósággal, hanem még annál is rosszabb. Részben erről is szól az Interpol hetedik nagylemeze. Derűs napot kívánunk!

A New York-i illetőségű Interpol a pop egyik leginkább artisztikus zenekara, igényes artworkkel, művészfilmes hatású klipekkel, így amikor felrakjuk a zenekar valamelyik lemezét, akkor leginkább az Interpolt jellemző jól szabott, biztos ízlésű világban szeretnénk tartózkodni, betöltekezni a melankóliával és az aggályos műgonddal megírt, a dark wave és a New York-i underground ihlette dalokkal.

Hirdetés

Interpol borító1

Fotó: Poós Zoltán

Az Interpol első három lemeze, a Turn On the Bright Lights (2002), az Antics (2004) és a Our Love to Admire (2007) máig etalonnak számító munkák, részei annak a nagy korszaknak, amikor a new wave hatású indie-rock elhozta a rock and roll utolsó reneszánszát, amikor a New Musical Express hetente rakott a címlapra a világ megváltását ígérő art-rock bandákat.

Ugyanaz a hangkép

Az Interpol több szempontból is különleges helyet foglal el ezek között a zenekarok között. Először is: nem britek, hanem amerikaiak, és a legtöbb formációval ellentétben sosem tettek produceri, kiadói nyomásra kompromisszumokat, megmaradtak a szikár, fokozatos építkező dalstruktúráknál, miközben számos daluk refrénje árulkodik arról, hogy ha akarnák, elérhettek volna komoly kereskedelmi sikereket, mint például a szintén amerikai és a brit indie-poppal szintén meghitt viszonyt ápoló Killers.

<iframe width="560" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2022/08/12/stenk-interpol-the-other-side-of-make-believe-album/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Áll a kislány a nappaliban, énekel, az anyja közben unottan cigarettázik. Alig bírja kivárni, hogy …