2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Hogyan eshet az ember szerelembe a mesterséges intelligenciával?

Hogyan eshet az ember szerelembe a mesterséges intelligenciával?

Sokáig csupán a sci-fi-alkotások témája volt a mesterséges intelligencia, a robotrendszer, amely önmagát fejleszti, tanul a környezetétől. A fantázia egyik szála ezt a fejlett társadalom eszközének látta, a másik fele a hús-vér emberi faj alkonyának. Legyen az a terminátor vagy C-3PO, az AI (artificial intelligence – mesterséges intelligencia) mára kinőtte a könyvek és filmek zárt dimenzióit.

Belőlünk táplálkozik

Tanulni képes, reagálásra alkalmas gépek és rendszerek töltik be a mindennapjainkat, és ez a művészetek világára éppúgy érvényes. Manapság egyre nagyobb kérdés az alkotók körében, hogy amikor az AI képes maga könyveket írni, képeket festeni, filmet rendezni és zenét szerezni, akkor hol van valójában a határ az ember alkotta művészet és az algoritmikus alkotás között.

Ez volt az egyik fő témaköre az Artisjus idei dalszerzőtáborának.

Ahogy már tavaly is kilátogattunk a főhadiszállásként működő Petneházy Hotelhez – két ízben is –, úgy idén sem hagytuk ki a Songwriting Campet, ahol a hazai és nemzetközi dalszerzők közös projektek megvalósításán dolgoznak közel egy héten át.

Az Artisjus által támogatott esemény szervezőbrigádjának oszlopos tagjai Koczka Bori és Csipai Roland, a zeneszöveg.hu oldal vezetői, illetve Czutor Zoltán előadóművész és Johnny K. Palmer dalszerző producer. A tábor meghívott vendégei között […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/31/mesterseges-intelligencia-ai-artisjus-songbook-songwriting-camp-zeneszoveg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

„Horrorként éltem meg a könyv írását, mert az alapvető félelmem testesült meg benne”

„Horrorként éltem meg a könyv írását, mert az alapvető félelmem testesült meg benne”

Nicholas Binge mélységesen szeret minden furcsaságot, bármit, ami feszegeti a határokat, és bármit, amitől elsírja …