2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Hirtelen halál, avagy a felszippantott robbanós cukorka

Hirdetés

Hirtelen halál, avagy a felszippantott robbanós cukorka

A farpofák között meggyújtott tűzijáték káros az egészségre, viszont az eurovíziós punk-rock ellenállóbbá teheti a szervezetünket. Oké, de miért énekli akkor az egykor a petárdákkal és a heroinnal is meghitt viszonyt ápoló, mára már teljesen tiszta ex-Turbonegro-énekes, Hank von Hell a második, Dead című szólólemezén, hogy I’m Already Dead…

A metál Village People-jét, a hedonista dead-punk Turbognegrót senkinek sem kell bemutatni, a Szigeten is felléptek, a Facebook szerint már egy ideje, hogy megalakult a Turbojugend Buda nevű nem hivatalos fanclubjuk is Budapesten, szóval, minden magyar előtt szabad a vásár.

Persze, a rajongóknak sem könnyű, hiszen a dead-punk fiúzenekar (minden tag más karakter, van, aki meleg tengerész, más black metál viking stb…) énekese, Hank von Helvete 2010-ben végleg otthagyta a Turbonegrót, és azóta saját útját járja, azaz idézőjelbe teszi a rock and rollt, ami részéről nem más, mint a paródia paródiája. Új lemeze, a Dead, olyan, mintha hangrobbanás közben felszippantottál volna egy zacskó robbanós cukorkát. 

Hank számára az volt a legfontosabb, hogyan tud a lehető legtotálisabb hatást elérni, és ihletért nem a heroikus metál felé fordult, hanem többek között a körzővel és vonalzóval szerkesztett diszkó felé. Van itt nyolcvanas évek eleji europop (lásd a Disco című stílusgyakorlatot), de beköszön a Sweet és a Status Quo világa, ahogy a karcos OI-punk és az áramvonalas, nyolcvanas évek végi glamrock is.

Hirdetés

Hank fejében, mint valami démon, egy rockdiszkó vegyes kazetta is visszhangzott, így aztán nem csoda, hogy a Dead műsora az egyik legjobb ajánlat lesz 2021-ben a fesztiválok repertoárjában, a nagyszínpadon, közvetlenül a fő műsorszám előtti sávban. 

Nagy kérdés, hogy ha Turbonegro fénykorát idéző […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/01/13/hirtelen_halal_avagy_a_felszippantott_robbanos_cukorka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A világ legjobban várt épületei között szerepel a Magyar Zene Háza

A világ legjobban várt épületei között szerepel a Magyar Zene Háza

A Liget Budapest projekt keretében készülő Magyar Zene Házát a világ tíz legjobban várt, idén befejezendő épülete …