2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Híroldalként indul újra a Szabad Európa Rádió Magyarországon

Híroldalként indul újra a Szabad Európa Rádió Magyarországon

Nem rádióként, inkább multimédiás híroldalként indul újra szeptember elején Magyarországon a Szabad Európa Rádió (SZER) – írja a 24.hu. Mint írják, a lapot Csák Gyula és Vovesz Tibor, két régi Kossuth rádiós szakember fogja vezetni. Csák a BBC-nél kezdte a karrierjét, és mindketten dolgoztak az Euronewsnál. Csák alapvetően a prágai központból dolgozik majd, Vovesz pedig a budapesti szerkesztőséget vezeti. Csák a portálnak azt mondta: a Szabad Európa nem szeretne beszállni a klasszikus hírversenybe, és bár lesz ugyan hírszolgáltatás az oldalon, de alapvetően hosszabb, elemző, oknyomozó cikkeket és „Magyarországon ritkaságnak számító formátumokat” terveznek.

A munkatársak felvétele már lezajlott, a folyamat hónapokkal ezelőtt elkezdődött, és a nyár elejére zárult. A SZER közszolgálati médium lesz, ami egyebek közt azt jelenti, hogy az oldalon nem lesznek hirdetések, a nonprofit, gazdasági és politikai nyomástól mentes működés pedig elősegíti, hogy „függetlenek, objektívek és középen állók” lehessenek.

A 24 emlékeztet: a portál helyzetét nehezíti, hogy azután, hogy az indulásról döntöttek, a cég teljes […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/media/2020/08/26/hiroldalkent_indul_ujra_a_szabad_europa_radio_magyarorszagon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Gyorstalpaló Bartókról – ha ketyeg a taxióra

Gyorstalpaló Bartókról – ha ketyeg a taxióra

Az első igazi világzenész Bartók a world music-nak, majd később crossover-nek is becézett világzenei műfaj …