2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Haza se tért a magyar zenekar, máris visszahívták Angliába

Hirdetés

Haza se tért a magyar zenekar, máris visszahívták Angliába

A koncertkörút a londoni Cadogan Hallban indult átütő sikerrel. Bartók Concertóját viharos üdvrivalgás követte, és a Times kritikusa is elismerően állapította meg: „A magyar zenekar agilis és intenzív volt.” A Classical Source egyenesen dream team-nek nevezte az együttest, a Theatre Desk pedig azt ajánlotta olvasóinak, hogy ha lemaradtak volna a londoni koncertről, utazzanak a Concerto Budapest után, mert egész héten Angliában turnéznak.

A turné után az Index felkereste  Szabó Stein Imrét, a Concerto Budapest nemzetközi stratégiai főtanácsadóját, aki akkor a következőket nyilatkozta lapunknak:

Komolyzenében – a piaci értéket tekintve – Anglia a legnagyobb befolyással bíró ország, London pedig mindennek a központja. Ha egy zenekar eljut idáig, akkor ott áll a nemzetközi hírnév, sőt világhír kapujában. Majdnem teltházas koncerttel debütáltunk a brit fővárosban.

A zenekar fellépett Guildfordban és Basingstoke-ban, de játszottak a Birmingham Symphony Hallban és a manchesteri Bridgewater Hallban is.

Hirdetés

A Concerto Budapest csodás virtuózainak fergeteges bemutatkozása Edinburgh-ban címmel írt kritikát a Seen and Heard International a turné utolsó állomásáról, mikor az edinburgh-i Usher Hallban búcsúzott az együttes a szigetország közönségétől. A cikk szerzője csupa pozitív jelzővel illette a zenekar játékát, több tagot külön kiemelve, írását pedig azzal zárta, hogy nem lepődne meg, ha a Concerto Budapest a jövőben többször is megfordulna a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/21/concerto-budapest-siker-anglia-london-keller-andras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

A hazai sajtok az utóbbi időszakban komoly fejlődésen mentek keresztül, így azok a szakemberek, akik …