2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Hatost dobnak a Ráday utcai színházak

Hirdetés

Hatost dobnak a Ráday utcai színházak

Az Off-Broadway nem rosszabb, mint a sima Broadway, csak kisebb. Különlegessége abban rejlik, hogy szemben a Broadway sikerdarabjaival, itt sokkal inkább elengedhetik az alkotók a fantáziájukat, mert nem köti őket béklyóba a befektetők haszonvágya. A kifejezést az Amerikai Egyesült Államokban használják Manhattan azon részére, ahol ezek a kísérletező, újfajta formát használó, ritka témákat feldolgozó színházak működnek egymáshoz közel.

ittesmost

Fotó: Itt és Most Társulat

A sors úgy hozta, hogy Budapesten is létrejött egy ilyen kulturális tömb. A 2021–22-es, szinte teljesen zárt évad alatt két új színház is beköltözött a IX. kerületi Ráday utcába, a már jelen lévő négy mellé.

De ez nem a versenyt erősítette, hanem az együttműködést és a közös gondolkodást emelte magasabb szintre.

Hirdetés

Olyannyira, hogy most a színházak összművészeti fesztivált tartanak, amelynek nem titkolt célja a budapesti Off-Broadway megalapozása.

Az Itt és Most Társulat és Közösségi Tér az elmúlt két évben szervezte meg a STARTfesztet. Viszont az elmúlt másfél év pandémia hatására a kulturális terek még a start mezőről is hátrébb léptek. Most viszont eldöntötték, hogy kezükbe veszik a sorsukat, és hatost dobnak a dobókockával, hogy visszatérjenek a pályára a művészekkel és a nézőkkel együtt, így született meg a reSTART Feszt ötlete.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/09/23/alakul-a-budapesti-off-broadway-raday-utca/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hadik Andrásról készít történelmi kalandfilmet Szikora János

Hadik Andrásról készít történelmi kalandfilmet Szikora János

Hadik címmel rendez történelmi kalandfilmet Hadik Andrásról és huszárseregéről Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház …