2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Hát nem elég nevetséges az Eurovízió?

Hirdetés

Hát nem elég nevetséges az Eurovízió?

Ez itt ismét az Index rendszeresen jelentkező cikke a magyar streamingszolgáltatóknál megjelent új tartalmakról. Az előző heti ajánlóinkat ezen a linken lehet elérni.

Hirdetés

Habár még a Cinema City-hálózatra várni kell, úgy tűnik, hogy július elejével szépen, lassan vissza fog állni a rend a magyar mozikban. A nagyobb mozik, mint például a Corvin vagy a Sugár már kinyitottak, itt olyan régebbi filmek mennek, mint A láthatatlan ember vagy a Sonic, a sündisznó. Június 25-én nyit a budapesti Cirko, ahol az év elején bemutatott filmeket fogják újra vetíteni (a Szex és pszichoanalízis, Világpolgárok, Isten létezik, és Petrunijának hívják), a Filmforgalmazók Egyesülete 22-i adatai szerint pedig július 2-án bemutatják majd a mozik Az ifjú Ahmed, a Corpus Christi és Az első áruló című maffiafilmet is. Premierdátumot kapott a magyar Pesti balhé (augusztus 13.), meg fogja járni a magyar mozikat az Egyesült Államokban már digitális platformokat megjárt Staten Island királya (augusztus 6.), és természetesen nem lehet az eljövendő filmpremierekről írni anélkül, hogy megemlítenénk Christopher Nolan időkavarós Tenet című filmjét, amit nálunk, és az egész világon július 30-tól lehet majd megnézni. De ez csak néhány példa a következő hónapok felhozatalából, amikre például már az Artmozi.hu oldalon jegyet is lehet venni.

A karantén megszűnésével és a kötelező mozibezárás eltörlésével is folytatjuk ezt a cikksorozatot, mert egyszerűen annyi tartalom van a streaming-felületeken, hogy muszáj rendet vágni a felhozatalban. És ebben továbbra is segíteni szeretnénk.

A szolgáltatókon bemutatott filmek listája nem teljes körű, inkább egy ajánló azoknak, akik keresik az újdonságokat, és szeretnének többet is tudni róluk. És van egy kis átfedés a múlt heti megjelenésekkel is, mert volt olyan, amit kihagytunk az előző cikkből, de ebbe már beleraktuk.

NETFLIX

Film

Az eltévedt golyó – Az eltévedt golyó egy francia akciófilm, ami csak pár napja került fel a Netflix műsorára, de Magyarországon máris a tíz legnézettebb tartalom közé került. Főszereplője egy zseniálisnak mondott autószerelő, aki nem volt mindig tisztes munkásember, korábban bűnözésből élt. De hiába tért jó útra, éppen most vádolják gyilkossággal. Ráadásul azzal, hogy szeretett mentorát ölte meg. Az ártatlanságát csak egy módon bizonyíthatja, ha megtalálja azt az autót, ami a címbeli eltévedt golyót rejti. Az eltévedt golyó az autó utáni hajsza története, amit persze a valódi gyilkosok is meg akarnak szerezni. (június 19.)

Athlete A – Az Athlete A című dokumentumfilm az amerikai tornászválogatott orvosának, a 2018-ban 40 és 175 év közötti börtönbüntetésre ítélt Larry Nassarnak a történetét dolgozza fel. A Nassar ítéletét kihirdető bírónő azt mondta, hogy megtiszteltetés volt számára, hogy elítélhette a gyerekeket zaklató orvost. Nassart összesen 168 nő vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta őket gyerek- vagy kamaszkorukban. Vallottak ellene olimpiai bajnokok, és olyanok családtagjai, akik már nem élnek, mert beleroppantak a zaklatásba. A botrány még 2016-ban robbant ki, és lett az amerikai sportélet legmegrázóbb ügye a kisfiúkat zaklató amerikaifutball-edző Jerry Sandusky óta. Nassar ráadásul még azután is magát mentegette, hogy az áldozatai egy része előállt a történetével. Ezután a médiát, majd magukat az áldozatokat kezdte hibáztatni. (június 24.)

Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története – A nyár egyik legjobban várt vígjátékával kapcsolatban a legnagyobb kérdés, hogy mennyire lehet hatékonyan viccelni azzal, ami eleve egy vicc. Az Eurovíziós Dalfesztivál, ami a film keretét adja ugyanis alapból annyira nevetséges, túlzó és giccses, hogy nem lesz könnyű feladat még nevetségesebbé, túlzóbbá és giccsesebbé tenni. De talán Will Ferrell és Rachel McAdams megoldják, ők alakítják ugyanis azt a két izlandi zenészt, akik nagyon szeretnék, ha ők képviselhetnék országukat a dalfesztiválon. A filmet eredetileg májusban mutatták volna be, hiszen akkor lett volna esedékes a 2020-as Eurovíziós Dalfesztivál, de a rendezvény a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A Netflix azonban nem vár még egy évet, inkább bemutatják a filmet ezen a nyáron. (június 26.)

Skin – Skin címmel nagyjából évente kijön egy film, ezúttal egy dokumentumfilmről van szó, amiben a fiatal színésznő, Beverly Naya járja körül a szépség és a bőrszín kérdését. Naya Londonban született, de nigériai gyökerekkel rendelkezik, és rengeteg nigériai filmben játszott. Afrikában, az afrikai szórakoztatóipar szereplőivel, elsősorban a nigériai filmgyártás (Nollywood) arcaival vizsgálja meg, hogy milyen nyomás van rajtuk a külsejükkel kapcsolatban, hogy mennyire befolyásolja a karrierjüket az, hogy milyen árnyalatú a bőrük. (június 28.)

Sorozat

Sportversenyek a világban – Ez az új dokumentumfilm-sorozat olyan tradicionális sportágakat mutat be a világ minden tájáról, amelyek az adott országban fontos szerepet játszanak a nemzeti identitásban, míg máshol még csak nem is hallottak, vagy legalábbis nem sokat hallottak róluk. Bepillanthatunk többek között egy autentikus kongói pankrációba, a skót felföldi játékokba, a firenzei calcio stroricóba, ami egyfajta rögbi, csak szabályok nélkül vagy éppen a japán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/media/2020/06/23/streaming_film_sorozat_netflix_hbo_go_amazon_prime/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Amber Heard szerint Johnny Depp lökdöste őt, Depp szerint csak görcsei voltak a drogelvonás miatt

Amber Heard szerint Johnny Depp lökdöste őt, Depp szerint csak görcsei voltak a drogelvonás miatt

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Johnny …