2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Háromévesen eltávolították a jobb szemét, ez később a védjegyévé vált

Hirdetés

Háromévesen eltávolították a jobb szemét, ez később a védjegyévé vált

Hároméves volt, amikor eltávolították a jobb szemét, és kivehető üvegszemet kapott. Ebből soha nem csinált problémát, sőt időnként meg is tréfálta a környezetét. Kamaszként egy baseball-mérkőzésen például kiállította a játékvezető, amire Falk kivette az üvegszemét, átnyújtotta neki és azt mondta: „Próbáld ezzel.”

Művészi pályája során olykor diszkrimináció érte a hiányzó szeme miatt. A Columbia Pictures igazgatója például állítólag ezzel a felkiáltással utasította el:

Ennyi pénzért kétszemű színészt is kaphatok!

Sokan azonban kifejezetten vonzónak találták különös tekintetét, ami a pályája során mintegy a védjegyévé is vált.

Hirdetés

Az idegőrlő nyomozó

Peter Falk színészi pályáját kétségkívül a rosszul öltözött és látszólag nehéz felfogású nyomozó, Columbo alakja határozta meg: megformálásáért Emmy- és Golden Globe-díjat is kapott. A sorozatban a hadnagy mindig csak emlegette a feleségét, aki azonban soha nem jelent meg. A színész valódi felesége azonban több epizódban is játszott – az alábbi videó ezeket a jeleneteket gyűjtötte össze. 

Peter Falk a Columbo-sorozat mellett felbukkant filmvígjátékokban, háborús filmekben, de a független- és művészfilmes világban is jelen volt. 1965-ben Jack Lemmonnal, Tony Curtis-szel és Nalatie Wooddal játszott együtt egy őrült autós vígjátékban. A háborús filmjeiből meg kell említeni a Keletre mentek (1964) című szovjet-orosz koprodukciót, az 1968-as Anzio című olasz-amerikai film a második világháború egyik legnagyobb emberveszteséggel járó csatáját […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/06/23/peter-falk-halalanak-evforduloja-columbo-berlin-felett-az-eg-kviz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Zárt ajtók mögött Budapest első áruháza, a Párisi Nagy Áruház

Az Andrássy úti áruház története alapvetően jól ismert, de a pompás épület jelenlegi hányattatott sorsa …