2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Hajós András elárulta, mi az a „zsíraura”

Hirdetés

Hajós András elárulta, mi az a „zsíraura”

Sokan nyaralunk ezekben a hetekben, András azokon a strandöltözőkön borul ki, ahol olyan akasztó van, amin a cipőt csak talppal kifele lehet felakasztani, arra jön az ingünk, így a ruhánk biztosan koszos lesz. Márkóban felmerült, hogy vajon azok, akik strandon olvasnak, hogyan helyezkednek úgy, hogy kényelmesen feküdjenek és még a nap se süssön a szemükbe. Hajós szerint igazából senki sem olvas a strandon, ha becsukod a szemed és hallgatózol, nem hallasz lapozást. Valójában a strandon olvasás csupán ürügy arra, hogy emberek egymás férjét és feleségét nézegessék. 

András beszélt még a WC deszka „éppen fel nem hajthatóságáról” is,

Hirdetés

vagyis az olyan WC deszkákról, amiket nem lehet felhajtani, ezért szegény férfiaknak fél kézzel folyamatosan tartaniuk kell. Beszélgettünk azokról az autósokról is, akik kellemetlen, viccelődő feliratokat ragasztanak az autójuk hátuljára, mint például „óvatosan vezess, mert én nem fogok”. András és Márkó, mint ősbiciklisták, arról sztoriztak, miket szoktak a bajszaik alá mormogni, amikor autósok bevágnak eléjük. „Mi legalább odaérünk időben” – Hajós egy ilyen matricát ragasztana biciklijére.

Hajóst borzasztóan bosszantja a sportközvetítői modorosság.

Hogy minden sportoló ugyanazt mondja, ugyanazzal a manírral és nincs a nyilatkozatokban semmilyen személyesség. Teljesen fölösleges, hogy a kommentátorok statisztikákkal dobálóznak, labdabirtoklási arányokkal, amikor mindenki tudja, hogy ezek semmilyen jelentőséggel nem bírnak. Ha már ki kell tölteni az időt valamivel játék közben, miért nem azzal töltik ki, hogy elmagyarázzák, mi történik a pályán?

Mindenkinek ismerősök azok az emberek, akik úgy mennek előttünk a járdán, plázában, stb., hogy

egyedül lezárják az egész utat, semelyik oldalról nem lehet kikerülni őket.

Nem azért torlaszolják el az egész utat, mert kövérek, hanem mert körbeveszi őket egy fajta kvantumbizonytalanság, egy folyamatos kilengés, egy olyan geometriai állást találnak meg, ami az egész teret kitölti. Hajós ezt csak zsíraurának hívja. Míg azonban egyik nap mi idegeskedünk más zsírauráján, másnap azt vesszük észre, hogy mi voltunk a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/26/hajos-andras-elarulta-mi-az-a-zsiraura-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt John Hutchinson, David Bowie egykori gitárosa

Meghalt John Hutchinson, David Bowie egykori gitárosa

Hosszú betegség után a hétvégén meghalt David Bowie egykori zenésztársa, John Hutchinson, jazzgitáros – írják …