2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ha szereti a musicaleket, ezt imádni fogja

Hirdetés

Ha szereti a musicaleket, ezt imádni fogja

A zenés színház megítélése itthon nem túl pozitív, miközben egy kifejezetten élvezhető műfajról van szó – persze csak akkor, ha jól csinálják. És itt kezdődnek a problémák.

Sokan, akik állítják magukról, hogy nem szeretik a musicaleket, mert nem bírják elviselni, ha a szereplők indokolatlan szituációkban táncra perdülnek és dalra fakadnak, akkor az itthoni színházakban legtöbb esetben tetten érhető musicalszínjátszásra és ötlettelen rendezésekre gondolnak: amikor a szereplők tablóképekbe rendeződnek, és mindig az áll a színpad elején, aki épp szólót énekel. Ám elég lenne csak egyszer beülniük a Broadwayn egy Oroszlánkirály-előadásra ahhoz, hogy egy életre beleszeressenek a műfajba.

Persze itthon sem mindenhol jellemző az unalmas és ötlettelen musicaljátszás, akadnak kincsek a szakmában. Viszont annyi biztos, hogy nem tudunk úgy musicalről beszélni, hogy a Rockszínház ne legyen hivatkozási alap, ezzel megidézve az itthoni zenés színház legendás korszakát.

Hirdetés

Várkonyi Mátyás (Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, szövegíró, karmester, az egykori legendás Rock Színház alapító igazgatója), Kocsák Tibor (Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző, karmester, a Madách Színház zenei vezetője) és Borsi László (producer-szerkesztő-műsorvezető) a Rádió Bézsen indított el egy musicalekkel foglalkozó műsort, amely mostanra kinőtte magát, így minden hónap utolsó szerdáján […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/01/24/rock-szinhaz-zenes-musical-klub-muzikum-borsi-laszlo-varkonyi-matyas-kocsak-tibor-detar-eniko-makrai-pal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődött a velencei karnevál

Megkezdődött a velencei karnevál

Az MTI tudósítása szerint több mint száz gondola és ladik vonult végig a Canal Grandén: …