2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ha rád lőnek, akkor valamit jól csinálsz

Hirdetés

Ha rád lőnek, akkor valamit jól csinálsz

Cécile Aubry 1966-ban megjelent Belle és Sébastien című regényében olvashatjuk Sébastien-ról:

(…) szenvedélyre van szüksége. Titokzatos! Egy láthatatlan világban él…, nézi, ahogy élünk… Bezárkózik a kristálygömbjébe… Vigyázzunk, hogy ne törjük össze törékeny menedékét.

A Glasgow-ban alakult Belle and Sebastian zenekar az A Bit of Previous című, törékeny és titokzatos lemeze ehhez a kristálygömbhöz hasonlatos.

A 2000-ben publikált Fold Your Hands Child, You Walk Like a Peasant óta ez az első olyan albumuk, amelyet teljes egészében szülőföldjükön, Glasgow-ban rögzítettek. Nem így tervezték, stúdiót béreltek Los Angelesben, aztán a Covid-járvány kisiklatta az eredeti elképzeléseket.

Hirdetés

BaS bori1

Fotó: Poós Zoltán

Sebaj, egy lemez nem attól lesz jó, hogy stúdióvá átalakított buszban, kastélyban vagy lakóhajón készül, hanem attól, hogy milyenek a legtöbb esetben előzetesen megírt dalok, de persze egy jó hangmérnök és egy producer sem árt a zenészek mellé. (Na jó, a 2003-ban, már a Rough Trade-nél publikált Dear Catastrophe Waitress producere a zseniális Trevor Horn volt.)

Ha rád lőnek…

A zenekar sokáig olyan volt, mint egy titkos klub, ahová csak az léphetett be, aki felmutatta a kis példányban megjelent Tigermilk albumot és a korai EP-ket, de ahogy lenni szokott, később leszerződtek egy nagy amerikai kiadóhoz, és az elit klub érzése is elszállt.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/h2-RZSVHNVQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2022/06/23/stenk-belle-and-sebastian-a-bit-of-previous-album/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Ősszel folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) közös fesztiválja, az Európai Hidak, ezúttal …