2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ha még nem hallotta volna: Balatonföldvárnak is van aranya

Hirdetés

Ha még nem hallotta volna: Balatonföldvárnak is van aranya

Egy tizenhat éves fiú, Szabó Zoltán Bendegúz készítette el a Talány Akusztik legújabb, Földvár aranya című videóklipjét. Bendegúzt az Index olvasói már ismerik, írtuk róla, hogy négy-öt éves kora óta érdekli a filmezés, és ifjúsági kategóriákban sorra nyeri a díjakat itthoni és nemzetközi fesztiválokon.

Bendegúz 2020-ban az írországi First Cut! Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon Noise című kisfilmjével a Legjobb nemzetközi film díját, majd az amerikai Boulderben (BIFF 2020) a „Best Up and Coming Filmmaker” elismerést nyerte el; 2021-ben (Brave New World című új filmjével) a Fókusz Audiovizuális Tehetség Díjat vehette át a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, amit a Göcsej Filmszemle 2. díja követett ifjúsági kategóriában.

Vissza a nyolcvanas évekbe!

Bendegúz évek óta gitározik is, így ezúttal senki nem lepődött meg azon sem, hogy rövid szóló erejéig csatlakozott a Talány Akusztikhoz, nem sokkal azután, hogy Grazban az 1st Oberton International Soloist Competition programjában díjazták a gitárjátékáért. No de milyen dalt játszik is most a Talány Akusztik, melynek klipjét most megmutatjuk?!   

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2022/08/05/stenk-szabo-zoltan-bendeguz-talany-akusztik-balatonfoldvar-foldvar-aranya/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellepték a Szigetet a fesztiválozók

Ellepték a Szigetet a fesztiválozók

2020 nyarán megtörtént, amire senki sem számított: a koronavírus-járvány miatt elmaradt Magyarország világszerte ismert és …