2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ha lassan jársz, tovább érsz, és a döntéshozókra is nyomást gyakorolhatsz

Hirdetés

Ha lassan jársz, tovább érsz, és a döntéshozókra is nyomást gyakorolhatsz

Térképre emlékeztető, szintvonaljelzésekkel és feliratokkal ellátott grafika, a közönség által működésbe hozható különleges hangszerek, mohával benőtt strandpapucsok és flakonok, a világ minden pontjáról a múzeumba elpostázott – horgolt – korallok, polgárpukkasztó plakátok, életnagyságú magtár/pavilon, az földi élet jövőjét megjósló képek – a kiállítás állásfoglalás és nyílt reakció az égető globális kérdéseire. 

A fenntarthatóság problémái és kérdései rendkívül széles spektrumot fognak át az ökológia, a társadalom és a gazdaság szféráin átívelve, ezért a kurátorok igyekeztek megalkotni egy olyan keretrendszert, amely kapcsolatot teremt a néző és a természeti környezetre irányuló képzőművészeti gondolkodás között.

lassu elet radikalis hetkoznapok 5387w

Fotó: Rosta József / Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

A világ működése logikátlan, tekintve, hogy napjaink társadalmi-gazdasági rendszere, valamint a piaci-fogyasztói kultúra súlyos problémákat szül: környezetszennyezés, elsivatagosodás, élelemhiány, és a többi. Manapság olyan gyakorlatokat alkalmazunk, amelyek nem képesek megoldást nyújtani az embertelen pazarlásra, túlfogyasztásra, a természetes erőforrások kizsákmányolásának megfékezésére. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/21/lassan-jarj-tovabb-ersz-okologia-kornyezetvedelem-ludwig-muzeum-kiallitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Netflix kontra ultraortodox zsidóság

Netflix kontra ultraortodox zsidóság

Úgy tűnik, a Netflix rákapott az ultraortodox zsidók életét bemutató sorozatok gyártására. Ezzel semmi baj …