2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ha ilyenek a hülye fiatalok, akkor a jövő jó kezekben van

Hirdetés

Ha ilyenek a hülye fiatalok, akkor a jövő jó kezekben van

Egy héttel a beharangozott premier dátum után megjelent a Partizán dokumentumfilmje, mely a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárainak egyetemfoglalását mutatja be.

A cím beszédes:

Hülye fiatalság.

Hirdetés

DBZOL20201023022

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Talán a leghangosabb mondat, amely szeptembertől kísértette azokat a diákokat, akik minden felelősséget vállalva ugrottak fejest az ismeretlenbe. Hát tényleg, ki csinál ilyet, ha nem a hülyék? Talán a fiatalok.

Nincs az a határ, ameddig nem mennék el, mert ez egyszerűen nem élhető. Bármi más, ami történhet, az sem lehet rosszabb annál, ami készül.”

A dokumentumfilm egy mérhetetlenül izgalmas műfaj, sokkal kevésbé lehet manipulálni, mint bármi más mozit. Persze mindent lehet okosan vágni, és azokat az elhangzott mondatokat beemelni, ami a rendezői koncepciót erősíti, támogatja. De mindig kell egy vezető gondolat, ami összefogja több óra, nap, hét vagy akár hónap jeleneteit. Itt minden jelenet a címre reflektál. Ha ilyenek a hülye fiatalok, akkor a jövő jó kezekben van.

A film az egyetemfoglalást megelőző és követő hetekből mutat be momentumokat, ugrálva a centrumot jelentő esemény között, úgy, hogy minden egyes felvillanással közelít ahhoz a bizonyos szeptember elsejéhez, amikor a diákság úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi a sorsát.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/03/megjelent-az-szfe-egyetemfoglalasarol-keszult-dokumentumfilm./

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Valamiért az elmúlt években az egész város úgy érzi, hogy barberfodrászatokat kell nyitnia. Tipikus „dandy”, hózentrógeres, …