2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Gyúrjon le téged egy magyar metálbanda!

Hirdetés

Gyúrjon le téged egy magyar metálbanda!

Van egy zenekar, jó arcok, profi zenészek, két lábbal a földön állnak, és az életcéljaik között a személyi masszőrré válás is szerepel. Ők a Nest of Plagues, a magyar underground metálzene egyik húzóneve. Velük beszélgettem a minap, kérdeztem őket céljaikról, álmaikról, és hogy miért is annyira fontos az önbizalom, az önbizalom, az önbizalom.

A csapatnak most jött ki a legújabb klipje az Unimprint című dalhoz, ami az idén áprilisban megjelenő nagylemezük hatodik beharangozó dala. Úgy vélik, hogy bár a magyar könnyűzene fősodra kiveti magából a metálzene többségét, a hazai underground szféra nagyon erős, örülnek, hogy egy ilyen összetartó közösség tagjai lehetnek.

Az angol nyelven dolgozó metálbanda szeretné, hogy a szövegeikben rejlő érzéseket és gondolatokat a lehető legtöbb embernek át tudják adni, ezért egyaránt célozzák a hazai és a külföldi klubéletet, aminek hála a sikerek sem maradnak el. A nyarat turnézással töltötték, amiről klipet is forgattak a Struggle című dalhoz a Lowland és a Fekete Zaj fesztiválokon, legutóbbi budapesti koncertjüknek pedig a Dürer Kert adott otthont.

Hirdetés

Amikor a metálzene magyarországi helyzetéről kérdeztem a csapatot, a zenekar gitárosa, Kövecses Evelin úgy fogalmazott, hogy

itt önerőből lehet bármit csinálni, meg ismeretségek alapján, kapcsolatok alapján. Meg rohadtul nem szabad feladni…

Mivel itthon ebből megélni nem lehet, így a zenekarok java elég hamar belefárad abba, hogy munka mellett rengeteg energiát tesz bele a zenébe, de nem kap vissza annyit. Hozzátette azt is, hogy

mi azért is vagyunk különlegesebbek, mert mind a négyen elhivatottak vagyunk, hogy csinálni akarjuk.

Az elhivatottság persze a zenéjükben is megjelenik. A kérdésemre, miszerint hogyan győznének meg két abszolút ismeretlen embert, hogy érdemes beugrani egy koncertjükre, azt felelték, „mondták többen is, hogy élőben sokkal jobbak vagyunk, mint felvételen… élőben letépjük az arcukat”. Amit a banda a színpadon tud nyújtani, az talán még a keményebb elektronikus műfajok kedvelőinek is szimpatikus lehet, egy nagyon erős maradandó élményt hagynak a hallgatóban, aminek hála a törzsközönség is egyre jobban nő.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2022/01/16/nest-of-plagues-underground-metal-unimprint-stenk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Néprajzi Múzeum új épülete a Liget Budapest Projekt része. Tervezője Ferencz Marcel (NAPUR Architect), …