2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Godzilla és Kong harca nem tabletre való

Hirdetés

Godzilla és Kong harca nem tabletre való

A Godzilla Kong ellen egy egyszerre rendkívül látványos szörnyes film, a két felhőkarcoló méretű szörnnyel a főszerepben, és egyben fájó emlékeztetője is annak, hogy mennyire jó volt ezeket a filmeket a moziban, a hatalmas filmvásznon nézni.

Godzilla Kong ellen (Forrás: Warner)

Godzilla Kong ellen (Forrás: Warner)

Hirdetés

A két felhőkarcoló méretű szörny harcát 4K-ban néztem meg a viszonylag nagy képernyőjű tévémen, de még így is bőven hiányérzetem volt. Ha 8K-ban láttam volna a filmet, jóval nagyobb tévén, akkor is ugyanezt éreztem volna. Az Adam Wingard által rendezett szörnyfilm ugyanis pontosan olyan alkotás, amelyet moziban, egy hatalmas filmvászon előtt (lehetőleg a hetedik sor közepéről, vagy akár még előrébb, ha az utolsó pillanatban esik be az ember a sajtóvetítésre) ülve kell nézni, egy 

nagy adag popcornnal és kólával a kézben.

Talán nem is készülhetett volna olyan film, amely láttán szomorú hiányérzetünk lehet az ilyen echte popcornmozik iránt. Két gigászi szörnyeteg küzdelmét nem a tévé előtt kuksolva kell megtekinteni, de most mégis rá vagyunk erre kényszerítve.

No és amúgy a film jó volt? – kérdezhetik olvasóink joggal, szóval vágjunk bele a kis szomorú felvezető után a kritikába. 

Godzilla Kong ellen (forrás: Warner)

Godzilla Kong ellen (forrás: Warner)

Mindenki azt nézi, ahogy ezek püfölik egymást

A bevezetőnek (a saját kesergésemen túl) más oka is van: a Godzilla Kong ellen alapvetően a látványra épül, és bár persze van egy szokásos, könnyen emészthető katasztrófafilmes sztorija is, az annak minőségét, illetve jelentőségét tekintve egyaránt háttérbe szorul.

A Mortal Kombat, vagy más hasonló verekedős videójátékok felállásához hasonlóan itt a 

két szörnyeteg egymást püfölése a lényeg,

amelynek a szereplők ilyenkor legtöbbször csak tátott szájú statisztái.

A látvány pedig tényleg elképesztően profi, akár a gigantikus összecsapásokat, akár az apró részleteket nézzük. Előbbinél a hatalmas pofonok, harapások, ide-oda hajigálások késztetik szájtátásra a „statisztákat”, miközben gigantikus hadihajókat süllyesztenek el, vagy felhőkarcolókat rombolnak le. Emellett pedig 4K-ban megkülönböztethetjük Kong szinte minden egyes szőrszálát – még a legszőrszálhasogatóbbak sem panaszkodhatnak ezen a téren – Godzilla ráncos hüllőbőrének a legapróbb részleteit – oly mértékű élethűséget, amilyet eddig filmben vagy videójátékban sem nagyon tapasztalhattunk.

Ha a japán szörnymozi filmzsáner, a „kaidzsú” vizuális […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/04/07/godzilla-kong-ellen-kaidzsu-szornyetegek-harca/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Eldobható testek tarolt a Zsoldos Péter-díj átadóján

Az Eldobható testek tarolt a Zsoldos Péter-díj átadóján

Egyszerre két esztendő irodalmi termését díjazta ismét a hazai sci-fi-közösség. Hogy a 2020-as és a …