2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Goda Kriszta Gárdonyi-regényből, Eperjes Károly feloszlatott szerzetesrendekről készít tévéfilmet

Goda Kriszta Gárdonyi-regényből, Eperjes Károly feloszlatott szerzetesrendekről készít tévéfilmet

Ha nincs film, nincs néző, ha nincs néző, nincs film. Alapvetően ez a két megállapítást hallani, filmforgalmazással, -gyártással foglalkozó szakemberektől, ha arról kérdezzük őket, mi lesz a filmiparral. Majd egységesen hozzáteszik: mindezek ellenére bíznak a mozi jövőjében. Megkérdeztük Káel Csabát, hogyan látja a magyar filmipar helyzetét, lehetőségeit. A mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, aki egyúttal a Nemzeti Filmintézet (NFI) igazgatóságának elnöke is, a következőket válaszolta az Index kérdéseire:

 A járvány megjelenésétől kezdve megállás nélkül újratervezünk, és azon dolgozunk, hogy a mintegy 20 ezer magyar filmes szakembernek folyamatos munkát, lehetőséget biztosítsunk. Tavasszal a legfontosabb célunk az volt, hogy amint lehetséges, biztonságos körülmények között újra forgathassanak a magyar és a külföldi produkciók. A Nemzeti Filmintézet támogatási tevékenysége a kialakult helyzetben is folyamatos volt. Új pályázatokat írtunk ki, átütemeztük a gyártás-előkészítések és a forgatások finanszírozását, ösztönöztük a producereket, hogy szálljanak be nemzetközi koprodukciókba és minél több forgatást hozzanak Magyarországra, munkát adva ezáltal is a magyar szakembereknek.

Gyorssegélyek

  • A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szabadúszó filmesek azonnali megsegítésére az NFI Filmipari Segélyalapot kezdeményezett, amelyre 50 millió forintot különítettünk el, ezzel több mint 600 megbízás nélkül maradt szakembernek tudtunk biztosítani egyszeri rendkívüli jövedelempótlást.
  • A nyáron újranyitó vetítőhelyeket a Vissza a moziba! – A magyar film hónapja pályázattal a Nemzeti Filmintézet 300 millió forinttal támogatta, hogy magyar filmeket tűzzenek műsorra júliusban, és visszacsábítsák a közönséget. A biztonságos körülmények között üzemelő mozikba folyamatosan térnek vissza a nézők, és bizalomra ad okot, hogy a július végén bemutatott Pesti balhéra mintegy 70 ezren váltottak jegyet.
  • A biztonságos forgatások érdekében elkészítettük a koronavírus elleni védekezéshez szükséges ajánlásokat. Mindezeknek köszönhetően biztonságos körülmények között már nyáron újraindulhattak a forgatások Magyarországon.

Folytatódik a gyártás

  • Jelenleg is 10 mozifilmet és több mint 70 televíziós produkciót gyártanak az alkotók az NFI támogatásával.
  • Visszatértek Magyarországra a külföldi produkciók is, amelyeknek köszönhetően 2019-ben a magyar filmgyártás rekordot döntött. A közvetlen filmgyártásra fordított összeg elérte 164 milliárd […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/10/14/goda_kriszta_romantikus_gardonyi_regenybol_eperjes_karoly_feloszlatott_szerzetesrendekrol_keszit_tevefilmet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

István, a király: elementáris erejű opera, aminek mindenki tudja a szövegét

István, a király: elementáris erejű opera, aminek mindenki tudja a szövegét

Születésnapi ajándéknak szánták, de alighanem örök érvényűt alkottak az Erkel Színházban, amikor 2020. október 17-én …