A diskurzus során
- érintjük a vendéglátás nehézségeit,
- szóba kerül a húsvét,
- Gianni jelenleg 7 hónapos kisfia, Máté
- és természetesen a Covid is.
Gianni a beszélgetésben kitér arra, hogy „a gasztronómiából nagyon sokan jól éltünk hosszan, de el kell fogadni, hogy most nem ezek a napok jutnak”. Ugyan nincs nyitva az üzlet, a munka attól még folyik, ahogy a pizza- és tészta-házhozszállítás is. Giannitól noha a bezárások miatt pár munkavállaló lemorzsolódott, 108 embernek a nehezített pályán is igyekszik munkát biztosítani.
Itt lesz majd jó eurót költeni
A mindennapok nála termékfejlesztéssel telnek, fejleszti cukrászkapacitásait, házitészta-készítő műhelyét, pékségét. Állítása szerint a kreatív munka tartja mentálisan rendben a nehéz időszakban. „Próbálom a füzet színes lapjait nézni, nem a fekete-fehéreket” – érzékelteti egy hasonlattal a helyzetet, majd hozzáteszi, nem a szomszédos országok megoldáscsomagjait kell adaptálni a magyar helyzetre, hiszen minden ország más és más. „A megoldást a mentalitás és az egyéni képességek mentén kell keresni” – mondta el az Indexnek. Hozzátette, ő egyet szeretne, hogy végre nyithasson, és abban bízik, április végére meglesz a lehetőségük azoknak a helyeknek erre, amelyeknek van teraszuk. Az ország szerinte jól jöhet ki a helyzetből. Budapest Európa fővárosa lehet, hiszen van egy nagy erősségünk: ez pedig a forint, „itt lesz majd jó eurót költeni, higgyétek el, csak ki kell várni!”.
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/04/sunday-brunch—gianni/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!