A VIBE Budapest 2024. december 13-i megnyitásával új korszak kezdődik a hazai szórakoztató vendéglátásban – olyan értelemben mindenképp, hogy ennyire komplex hely eddig még nem volt Magyarországon. A Costes Csoport új, a fun dingig műfaját megcélzó egységében lehet enni, inni, zenét hallgatni és táncolni is, emellett különleges attrakciók, meglepetések várják a vendégeket, mindez alapvetően kolumbiai stílusban.
Már a kilátás is pazar, a Széchenyi téri VIBE Budapest közönsége a Lánchídra és a Budai Várra lát rá, különösen télen, amikor a fák nem takarják el a panorámát. A minden érzékszervet megmozgató élmény tehát már a megérkezéskor elkezdődik, belépve pedig színek, ízek, illatok, vérpezsdítő ritmusok, táncosok, akrobaták és programozható robotlámpákkal megvilágított design fogadja a vendégeket.
Gerendai Károly és a Costes Csoport tehát megint valami olyan vállalkozásba kezdett, ami teljesen új Magyarországon. Aki külföldön járva találkozott már ilyen hellyel, az tudja, Dubajban, Londonban, Párizsban vagy Barcelonában már nagy népszerűségnek örvendenek a hasonló helyek, mint a Coya, a Zuma, a Sushi Samba, a Sexy Fish vagy az Amazonico.
Miért pont VIBE?
Ezek a világ vezető szórakoztató és vendéglátóhelyei, amelyek egyesítik a kulináris élvezetet, a vizuális élményeket és az interaktív szórakoztatást. A cél nem csak az volt, hogy ezek másolatai keljenek életre Budapesten, hanem hogy létrejöjjön egy olyan hely, amely ezekhez képest is egyedi, és közben ugyanúgy világszínvonalat képvisel. A VIBE-ban az étkezés, az italok és a szórakoztatás nem különálló elemek, hanem egy nagy egész részei.
A VIBE víziója túlmutat az éttermek és szórakozóhelyek hagyományos szerepén. Olyan tér, ami a gasztronómia, a művészi szintre emelt, változatos szórakoztatás és a közösségi élmény találkozási pontja, a vendégeket pedig arra ösztönzi, hogy visszatérjenek, mert tudják, hogy mindig valami új vár rájuk
– mondta a megnyitón Gerendai Károly, aki szerint a VIBE nemcsak egy hely, hanem egy életérzés.
A kategóriateremtő vendéglátóhely műfaját a „fun dining” kifejezés írja le legjobban, amely egyúttal az élmény lényegét is összefoglalja. A VIBE névre pedig azért esett a tulajdonosok választása, mert a szó egy olyan nemzetközi kifejezés, amely Magyarországon is közismert, ráadásul pont
annak a különleges hangulatnak a leírására használják, amelyet az új étteremben szeretnének megteremteni.
Magyarországtól egyébként nem áll messze ez a stílus, egykor a budapesti éjszaka kedvelt helyei voltak az olyan zenés mulatók, ahol vacsorázni is lehetett. A két világháború között az Arizona, a Moulin Rouge vagy a Parisien Grill vendégek ezreit csábította Budapestre, a műfaj azonban nem élte túl a II. világháborút. Ezeknek a lokáloknak a modern változatai keltek életre vagy húsz éve a világ nagyvárosaiban, és most Budapesten is.
Nemzetközi ízek
Nézzük először azt, hogy mit lehet enni a VIBE-ban. Bár a világban most a perui-japán fúziós konyha a legmenőbb, a budapesti mulatóhely kínálata ennél szélesebb lesz, a világ legkedveltebb ízeit hozza el Budapestre. Az éttermi koncepcióért Molnár Márk felel, a fogások egyedi, VIBE-os interpretációja Ruff Dávidnak, az egykori Enso és a Konyhakör társtulajdonos konyhafőnökeként köszönhető.
A konyha élén Jónás Gábor áll, aki Ruffhoz hasonlóan a Costes Csoport egységeiben dolgozott az elmúlt időszakban, korábban pedig a Nobu csapatában szerzett ázsiai és nemzetközi tapasztalatokat. A közismert, emblematikus nemzetközi ételeket modern és kreatív formában tálalják, gyakran úgy, hogy az asztaltársaságok tagjai megoszthassák egymással. Mindent összevetve
ötvözik a fine dining éttermekben megszerzett tudást és tapasztalatot egy pörgős, laza hely igényeivel.
Az ételek mellett az italokat sem akárkire bízták, a hatalmas és látványos bárpultjából – a klasszikus koktélok mellett – Marc Alvarez signiture koktéljait kínálják, amelyeket kifejezetten a VIBE számára alkotott meg. A bármester a barcelonai Sips bár társalapítója, amelyet kétszer is Európa legjobb bárjának választottak, 2023-ban pedig elnyerte a világ legjobb bárja címet. Az itallap egyik legkülönlegesebb eleme a Diamond VIBE Elixier, egy olyan egyedi koktél, amely naponta kizárólag egyetlen vendég számára készül el.
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2024/12/05/vibe-budapest-costes-csoport-fun-dingig/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!