2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Gerendai Károly elmondta, valójában miért szűnt meg a VOLT Fesztivál

Hirdetés

Gerendai Károly elmondta, valójában miért szűnt meg a VOLT Fesztivál

Horváth László, a PajtaKult kulturális igazgatója, Laposa Julianna, a PajtaKult nagykövete, Mezei Dániel műsorvezető és a vendégük, Gerendai Károly, az ország egyik legismertebb rendezvényszervezője azt a kérdést járta körül, hogy a jelenlegi szűkösebb időszakban a csodálatosan felújított kastélyé, a fényűzésé, vagy az egyszerű, fából ácsolt, kemencével ellátott tereké-e a jövő, hol kell elképzelni a különböző rendezvényeket.

Gerendai Károly szerint remélhetőleg mindkét helyen, hiszen a lényeg az, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és minden közönségnek más típusú rendezvényt kell kínálni, más típusú terekben.

Nem abból kell kiindulni, hogy most a gazdasági válság valószínűleg kevésbé a fényűzésről vagy az ilyen helyek igénybevételéről szól majd az átlagember számára, hanem mindennek meg kell találni a maga helyét az életünkben.

Horváth László azt a kérdést feszegette, hogy volt a fesztiváloknak egy felfutása, az állam pedig tíz évig kényeztette a kulturális élet szereplőit, és most elérkeztünk egy olyan pontig, amikor fel kell rajzolni a kérdőjeleket, hogy melyik a jó irány. Gerendai úgy látja, hogy üres a kassza, ezért lassan nehéz azt a kérdést föltenni, hogy mit kéne tenni, mert a nincsből nem nagyon lehet mit csinálni.

Hirdetés

Pajta Project Logózatlan-8134

Fotó: Pajtakult

Miért szűnt meg a VOLT Fesztivál?

A Sziget és jó néhány kulturális rendezvény alapítója szerint az állami szerepvállalás nem minden helyzetben jó a kultúrában. „Ha ez arról szól, hogy a versenyszellemet kiöli vagy gyengíti, mert úgy gondolják a szereplők, hogy nem az számít, hogy a végén a közönség odateszi-e a maga forintjait és szavaz-e egy rendezvény mellett, hanem az, hogy ki mennyire tud hozzáférni a támogatásokhoz, akkor ez bizony egy idő után azt eredményezi, hogy elkényelmesednek azok a szereplők, akik egyébként nem lenne baj, ha valamilyen versenyhelyzetben is helyt tudnának állni” – mondja Gerendai.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/12/09/pajtakult-gerendai-karoly-volt-fesztival-kultura-finanszirozasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtaláltuk a 21. század egyik legnagyobb magyar festőjének életművét

Megtaláltuk a 21. század egyik legnagyobb magyar festőjének életművét

Toszkánában találtam magam, meg Portugáliában, amikor beléptem az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet egyik …