2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / George Michael, az Iron Maiden és a Joy Division is bekerülhet a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

Hirdetés

George Michael, az Iron Maiden és a Joy Division is bekerülhet a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

A további jelöltek között szerepel Willie Nelson, a Rage Against the Machine, Sheryl Crow, a Soundgarden, a Spinners, az A Tribe Called Quest és Warren Zevon. A legtöbb szavazatot elnyerő előadók nevét májusban jelentik be, majd ősszel iktatják be a kiválasztott zenészeket − írta szerdán a rollingstone.com.

Azokat a művészeket lehet jelölni a csarnokba, akik első hivatalos felvételüket legalább 25 évvel korábban készítették − közölte az MTI. 

Nyolcan (Sheryl Crow, Missy Elliott, a Joy Division/New Order, Cyndi Lauper, George Michael, Willie Nelson, a White Stripes és Warren Zevon) először kerültek a jelöltek közé. Missy Elliott és a White Stripes a jelöltséghez szükséges feltételek teljesülésével azonnal jelölt lett. Ötödször került közel a Hírességek Csarnokához a Rage Against the Machine, negyedszer Kate Bush és a Spinners, másodszor az A Tribe Called Quest és az Iron Maiden.

A Joy Division és a New Order egy előadóként való jelölése furcsának tűnhet, hiszen két zenekarról van szó. A New Order azonban a Joy Division három tagjából alakult, miután annak frontembere, Ian Curtis 1980 májusában öngyilkos lett. Korábban, 2012-ben a Small Facest és a Facest is egy csapatként iktatták be, holott a két zenekarnak két különböző énekese és még különbözőbb hangzása volt.

Hirdetés

<iframe width="1280" height="720" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/02/01/rock-and-roll-hall-of-fame-rock-and-roll-hiressegek-csarnoka-george-michael-iron-maiden-joy-division/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Halász Judith operaénekesnő

Meghalt Halász Judith operaénekesnő

Még múlt héten halt meg Halász Judith Bécsben élő magyar száramzású operaénekesnő, aki saját oldalán Judith Halászként …