2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Fűszeres éjszakák a lánnyal, akit Örömnek hívnak

Hirdetés

Fűszeres éjszakák a lánnyal, akit Örömnek hívnak

Erich Maria Remarque szerint

veszély esetén a látásunk megváltozik, mintha az ember a bőrével látna, a hallóérzék szerepét is a bőr veszi át.

Az ír és bangladesi felmenőkkel büszkélkedő Joy Crookes Skin című, füstös, modern soul lemezén ez a bizonyos bőr lát is, hall is, de főleg érez, érzi a Brexit utáni London minden rezdülését.

Joy Cover

Hirdetés

Fotó: Poós Zoltán

A Skin egy önismereti kurzusnak sem utolsó, pazar popalbum, amelyen Joy Crookes úgy hozza az érzékeny, mai lány karakterét, hogy közben soul-díva is egyben, egyszerre simlis és szende.

Ugyanakkor itt minden sokkal földhözragadtabb, mint Amy Winehouse drogokkal dekorált világa. Joy Crookes maga a szomszéd lány, akihez nem Pepsiért csöngetsz be, hanem Nina Simone és Shirley Bassey vinyl lemezeiért. A huszonhárom éves ifjú művésznőt a 2020-as Brit Awards-on Rising Star Awardra, jelölték, amely a legjobb feltörekvő brit zenészeket díjazza, de a Covid-járvány miatt csúszott a bemutatkozó lemeze.

Amikor idén júniusban megjelent a Feet Don’t Fail Me Now című kislemeze, már szinte borítékolható volt, hogy 2021 nemcsak a nagy öregek, a Coldplay, az ABBA, Adele éve lesz… Persze, nem ő az első, aki a neo-soult árult egy képzeletbeli MIDEM gálán, ugyanakkor a triphop és esztrád hangulatokban is bővelkedő album a művésznő brit-ír-bangladesi örökségéből táplálkozott. És már ennyi is elég ahhoz, hogy mindenki felkapja a fejét. A Skin alapvetően a felnőtté válás kalandregénye London nagyon is hierarchikus világában, miközben egy mai lánynak bőven elég lenne […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/12/25/joy-crookes-skin-stenk-lemez-dal-album/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tehetségeket keresnek az idei Virtuózok V4+ versenyre

Tehetségeket keresnek az idei Virtuózok V4+ versenyre

A Virtuózok már 2021-ben is nemzetközi sorozatként, Virtuózok V4+ néven jelentkezett. Az Index minden héten, az …