2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Függőséget okoz ez az új szektás sorozat a Netflixen

Hirdetés

Függőséget okoz ez az új szektás sorozat a Netflixen

A Netflixet sokszor szidjuk a közepes thrillerek miatt, amelyeket a streamingszolgáltató kis túlzással megállás nélkül okád ki magából. Egyik jön a másik után, de két hét múlva már nem is emlékszünk rájuk. Az ördög Ohióban (Devil in Ohio), melynek első évadát szeptember 2-án mutatták be, hasonszőrű sorozatnak tűnt. Ezúttal azonban a Netflix meg tudott lepni minket.

A történet azzal indul, hogy egy szőke lány a kukoricáson keresztülvágva, az éjszaka közepén autósoknak integet, hogy segítsenek neki. A kezében véres kést szorongat, nem csoda, hogy elhajt mellette az első szembejövő. Másodjára – miután a fegyvertől megszabadult, már felveszik a sérült fiatalt, akiről csak a kórházban derül ki, hogy Mae-nek (Madeleine Arthur) hívják. A helyzet nem könnyű, mert a megviselt tizenéves egyszerűen senkit sem hajlandó közelebb engedni magához.

DIO 108 Unit 02549RC

Fotó: Netflix

Az ügyben sokat segít az intézmény pszichiátere, Dr. Suzanne Mathis (Emily Deschanel), aki nemcsak a tinilány nevét fejti meg, hanem láthatóan célul tűzi ki, hogy utánajárjon, ki bántotta Mae-t, és egyáltalán honnan szökött meg. A doki ezután szokatlan ötlettel áll elő egy gyors ismerkedést követően: amíg Mae-t be nem fogadja valaki, náluk lakhat. Ez a legelső furcsa húzás Az ördög Ohióban című sorozatban, amin felhúzzuk a szemöldökünket, de nem kell sokat várnunk a következőre sem. A készítők elszántan adagolják a bizarr történéseket, ráadásul egyre durvábbakat. De a thrillerek már csak ilyenek, nem?

Hirdetés

Még a pilotepizódban láthatunk egy családi vacsorát, ahol Suzanne először bemutatja férjének, Peternek (Sam Jaeger)  és három gyerekének: a művészi hajlamokkal rendelkező, introvertált Julesnak (Xaria Dotson), a gimis nagymenő Helennek (Alisha Newton), valamint a legkisebb Daninek (Naomi Tan) a jövevényt.

Ekkor derül ki számunkra kristálytisztán, hogy bár a családi szál borzasztónak tűnik a mesterkélt párbeszédek és egysíkú karakterek miatt… A titokzatos Mae miatt mégis megéri a tévé előtt maradnunk.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/09/14/az-ordog-ohioban-netflix-teve-sorozat-evadkezdes-thriller-kritika-regenyadaptacio-streaming/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Üzentek a színészek: Nem a jelen valódi cenzorainak vagy a rendszernek intett be

Üzentek a színészek: Nem a jelen valódi cenzorainak vagy a rendszernek intett be

Vilmányi Benett egy hete azzal indokolta a díj visszautasítását, hogy a ceremónia előtt a szervezők …